ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιές σε δύο διαμερίσματα στη Λευκωσία

Πώς ξέσπασαν οι φωτιές

ΚΥΠΕ

Τρεις κλήσεις για πυρκαγιά έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία την Τετάρτη στην επαρχία Λευκωσίας, με τις δύο κλήσεις να αφορούν πυρκαγιά σε διαμερίσματα στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις 16:59 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφου κτηρίου στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:23.

Η πυρκαγιά βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενό της. Ζημιές υπέστη από τον καπνό και η βαφή της τοιχοποιίας ολόκληρου του διαμερίσματος. Οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

«Μετά από διερεύνηση των αιτιών, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένη ηλεκτρική συσκευή στον χώρο της κουζίνας και εξαπλώθηκε από ρουχισμό που βρισκόταν δίπλα, στον υπόλοιπο χώρο της κουζίνας», προστίθεται.

Επιπρόσθετα, στις 17:43 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφου κτηρίου στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:54.

Η πυρκαγιά ήταν σε αιθάλη εντός της καπνοδόχου τζακιού. Ελαφρές ζημιές υπέστη ο χώρος από τον καπνό. Η ηλικιωμένη ένοικος του διαμερίσματος και η φροντίστριά της, οι οποίες βρίσκονταν εντός του διαμερίσματος, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα μέλη της Πυροσβεστικής. Αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς ήταν η ελαττωματική καπνοδόχος τζακιού.

Νωρίτερα, στις 10:46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μπάλες σανού εντός καλλιεργήσιμου χωραφιού μεταξύ των κοινοτήτων Κοκκινοτριμιθιάς και Παλιομετόχου. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Περιστερώνας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:46. Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας.

Επισημαίνεται ότι παγκυπρίως η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της Τετάρτης μέχρι και τις 06:00 της Πέμπτης, ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια (32 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση