ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά σε λεωφορείο στη Λεμεσό - Έσπασε το γυαλί ο οδηγός

Δεν άνοιγαν οι θύρες εξόδου - Απεγκλώβισε τρία άτομα

ΚΥΠΕ

Επιβάτες και οδηγός λεωφορείου κινδύνεψαν το απόγευμα στο λιμάνι Λεμεσού, όταν εγκλωβίστηκαν σε λεωφορείο στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά. Κατάφεραν να σπάσουν τα τζάμια και να εξέλθουν πριν το λεωφορείο καταστραφεί ολοσχερώς.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο λιμενάρχης, Παναγιώτης Αγαθοκλέους, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:00, στο τερματικό επιβατών της DP World Limassol, όταν υπεραστικό λεωφορείο παρέλαβε τέσσερα άτομα για να τα μεταφέρει στη Λευκωσία.

Με την είσοδο τους στο λεωφορείο, πρόσθεσε, αντιλήφθηκαν ότι άρχισαν να βγαίνουν καπνοί και να ξεσπά φωτιά, ενώ οι πόρτες είχαν μπλοκαριστεί και εγκλωβίστηκαν σε αυτό. Με το ειδικό εργαλείο που είναι εφοδιασμένα τα λεωφορεία, ο οδηγός κατάφερε να σπάσει τα τζάμια και όλοι να εξέλθουν σώοι, συμπλήρωσε.

Σε επτά λεπτά βρέθηκαν στο σημείο τρία πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και το περίπολο της Αρχής Λιμένων Κύπρου, συνέχισε ο κ. Αγαθοκλέους, ενώ στη σκηνή μετέβη και ο ίδιος μαζί με τον Πρόεδρο της Αρχής, Αντώνη Στυλιανού.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, φαίνεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρομηχανολογικό πρόβλημα, ωστόσο τα ακριβή αίτια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά από εξετάσεις.

Ο λιμενάρχης σημείωσε ακόμη ότι η ΑΛΚ έχει κινήσει άμεσα διαδικασίες για μετακίνηση του καμένου λεωφορείου και καθαρισμό του χώρου, καθώς αύριο αναμένονται να καταπλεύσουν στο λιμάνι δυο μεγάλα κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες τουρίστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση