ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά από ελαττωματικό πλυντήριο πιάτων - Στο πάρα πέντε σώθηκε 12χρόνος

Πως τον έσωσε πυροσβέστης που ήταν εκτός υπηρεσίας

Από πλυντήριο πιάτων, που λειτουργούσε ανεπιτήρητο, προκλήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στα Κάτω Πολεμίδια και στο οποίο εγκλωβίστηκε αγόρι 12 χρόνων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσίας. Το παιδί διασώθηκε από πυροσβέστη που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προήλθε από το πλυντήριο πιάτων που βρίσκεται στην κουζίνα της διώροφης κατοικίας και λειτουργούσε ανεπιτήρητο.

Η πυρκαγιά, είπε ο κ. Κεττής, ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το πρωί χθες. Πυροσβέστης ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βρισκόταν στο μέρος του επεισοδίου τοποθέτησε σκάλα εξωτερικά και εισήλθε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο μικρός μέσω ανοικτού παραθύρου.

Καθότι οι χώροι της κατοικίας ήταν κατακλυσμένοι από καπνό και θερμά αέρια και ήταν αδύνατη η διάσωσή του, παρέμεινε με το παιδί στο χώρο του δωματίου του μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε παραβίαση πλευρικής γυάλινης πόρτας στο ισόγειο της κατοικίας και παράλληλα με την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε εξαερισμός και διάσωση του ανήλικου μέσω του κλιμακοστασίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τη χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

«Αυτές οι συσκευές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργούν ανεπιτήρητες όπως έγινε χθες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα ένα παιδί» τόνισε ο κ. Κεττής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X