ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή - Μέδουσες στις παραλίες της Κύπρου

Το ΤΑΘΕ σημειώνει ότι η παρουσία πληθυσμού μεδουσών είναι ένα παροδικό φαινόμενο και αναμένεται πως θα απομακρυνθούν προς την ανοικτή θάλασσα όταν και εφόσον αλλάξει η κατεύθυνση των θαλάσσιων ρευμάτω

ΚΥΠΕ

Οι μέδουσες που εμφανίστηκαν στις νότιες και ανατολικές παραλίες της Κύπρου παραμένουν στην περιοχή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), το οποίο καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό και να αποφεύγει να τις αγγίξει, είτε μέσα στη θάλασσα, είτε έξω από αυτή.

«Λόγω των υφιστάμενων υδρογραφικών συνθηκών η παρουσία μεμονωμένων ατόμων του είδους παραμένει στην παράκτια περιοχή της Κύπρου. Άτομα της Νομαδικής Μέδουσας καταγράφονται τις τελευταίες μέρες από τον Κόλπο της Λεμεσού μέχρι και τις παραλίες της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΤΑΘΕ σημειώνει ότι η παρουσία πληθυσμού μεδουσών είναι ένα παροδικό φαινόμενο και αναμένεται πως θα απομακρυνθούν προς την ανοικτή θάλασσα όταν και εφόσον αλλάξει η κατεύθυνση των θαλάσσιων ρευμάτων.

«Το ΤΑΘΕ παροτρύνει το κοινό να είναι προσεκτικό στις παράλιες περιοχές και να αποφεύγει να αγγίξει τις μέδουσες, είτε αυτές είναι μέσα στη θάλασσα, είτε έχουν ήδη ξεβραστεί στην παραλία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση