ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από αυτά τα προϊόντα (pics)

Δείτε αναλυτικά

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί τους εργοδότες, τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα και το καταναλωτικό κοινό ότι οι επικίνδυνοι ψεκαστήρες μπαταρίας που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά, με το πιο κάτω σύστημα φόρτισης, ενέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, φωτιάς και εγκαυμάτων (βλέπε Φωτογραφία 1).

 

Οι εν λόγω ψεκαστήρες θεωρούνται επικίνδυνοι, καθ’ ότι η έξοδος 12 Volt του φορτιστή (θηλυκό) έχει την τυπική IEC 230 Volt σύνδεση, ενώ η θύρα φόρτισης (αρσενικό) των 12 Volt είναι επίσης η τυπική IEC 230 Volt.

Ο χρήστης θα μπορούσε κατά λάθος να συνδέσει ένα καλώδιο τροφοδοσίας 230 Volt στη θύρα φόρτισης των 12 volt. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα και υπερθέρμανση της μπαταρίας, προκαλώντας εγκαύματα, πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία.

Παρόμοιου είδους επικίνδυνο προϊόν εντοπίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στοιχεία του έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX). Η Ανακοίνωση με αρ. A11/0018/19 του RAPEX είναι σχετική.

Το ΤΕΕ έκδωσε Ειδοποίηση Απόσυρσης για τους ψεκαστήρες με επωνυμία / αρ μοντέλου “KAOKEY / JN-MD16A” και “EARTH / ZQ-7002” που εντόπισε μετά από ελέγχους που έκανε.

Καλούνται οι χρήστες ψεκαστήρων μπαταρίας να ελέγξουν τους ψεκαστήρες τους και στην περίπτωση που εντοπίσουν το πιο πάνω σύστημα φόρτισης να επιστρέψουν τον ψεκαστήρα στον προμηθευτή.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποτείνεται στους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22879033 ή 22405604. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση