ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Πού οφείλεται ο θάνατος του 18χρονου κρατούμενου

Αποκλείστηκε εκ πρώτης όψεως το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ή αυτοκτονίας

Σε εισρόφηση εμεσμάτων φαίνεται να οφείλεται, εκ πρώτης όψεως, ο θάνατος του 18χρονου Ανδρέα Σωφρονίου από τη Λεμεσό, ο οποίος εντοπίστηκε τα ξημερώματα νεκρός στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείτο ως υπόδικος για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τον νεκρό εντόπισε ο κατάδικος θείος του με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο κελί στην πτέρυγα καταδίκων και ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια.

Αμέσως προσέτρεξαν για βοήθεια δεσμοφύλακες και νοσηλευτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός.

Στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους όπου διενήργησε αυτοψία στη σκηνή. Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 18χρονου οφείλεται σε εισρόφηση εμεσμάτων ενώ αποκλείστηκε εκ πρώτης όψεως το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ή αυτοκτονίας.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του 18χρονου θα διαφανούν μετά τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού του η οποία μεταφέρθηκε ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι αρχές των φυλακών θα αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή και τα αποτελέσματα των αστυνομικών εξετάσεων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 18χρονος και αν χρειαστεί θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 18χρονος κρατείτο στην πτέρυγα καταδίκων μετά από δική του επιθυμία και σχετικό γραπτό αίτημα που υπέβαλε ο ίδιος προκειμένου να βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον κατάδικο θείο του και αδελφό του πατέρα του, με τη σύμφωνο γνώμη και των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X