ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σύστημα χαμηλής πίεσης αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από το βράδυ της Τρίτης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα ενδεχομένως να είναι αυξημένες. Η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει από την Τετάρτη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στο εσωτερικό και ενδεχομένως σε ανατολικές περιοχές, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο στα δυτικά θα είναι παροδικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και ομίχλης, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι βροχές δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από βροντές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα δυτικά θα είναι τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο τοπικών, κυρίως ελαφρών βροχών. Μετά τα μεσάνυχτα ωστόσο, αναμένονται σταδιακά βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να περιορίζονται το απόγευμα κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τοπικά, ενδέχεται οι καταιγίδες να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Πέμπτη, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα παράλια, ωστόσο σταδιακά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Παρασκευή, οι νεφώσεις προοδευτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση