ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα ύψη η τιμή αρνιού και φλαούνας

Ο οξύς και έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των υπεραγορών επέφερε μείωση τιμών σε ορισμένα προϊόντα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα 11,5 – 12 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο έχει εκτοξευθεί φέτος η τιμή του αρνιού, ενώ πέρσι ήταν 8 – 8,5 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο. Την ίδια ώρα στα ύψη βρίσκεται και η τιμή ενός δεύτερου προϊόντος του Πάσχα, της φλαούνας, συγκεκριμένα 18 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο, ενώ την περσινή χρονιά ήταν στα 14 ευρώ.

Τις πιο πάνω πληροφορίες έδωσε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο Μάριος Αντωνίου, γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, τονίζοντας ότι η άνοδος των τιμών οφείλεται στην εκτίναξη τιμών πρώτων υλών και κυρίως στο κόστος της ενέργειας.

Δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σταθερότητα στις τιμές των προϊόντων, αλλά δυστυχώς στα ψηλά τους επίπεδα. Πρόσθεσε ότι λόγω της ακρίβειας στο αρνί, ο κόσμος στρέφεται στο χοιρινό κρέας που πωλείται στη μισή τιμή.

Το θετικό στοιχείο, τόνισε, είναι ότι ο οξύς και έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των υπεραγορών επέφερε μείωση τιμών σε ορισμένα προϊόντα. Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε ειδικά στα προϊόντα ειδικής ετικέτας των υπεραγορών, που είναι σε χαμηλότερες τιμές και ποιοτικά

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε την εικόνα της κίνησης στο λιανικό εμπόριο ικανοποιητική, κάνοντας λόγω για την επισκεψιμότητα στα ξενοδοχεία την περασμένη εβδομάδα από ξένους τουρίστες, κάτι που εξαργυρώθηκε με αγορές στο λιανικό εμπόριο.

Ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι και τις 18.00. Θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και τη Μεγάλη Δευτέρα, για να επανανοίξουν την Τρίτη.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση