ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πόρτα» στο ΓεΣΥ από μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Μια ντουζίνα «Όχι» και ένα «Ναι»

«Τσουνάμι» αρνητικών απαντήσεων για συμμετοχή στο ΓεΣΥ παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, από πολλές ειδικότητες επαγγελματιών υγείας, ενώ αίσθηση προκαλεί το «όχι» των μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της Κύπρου, με εξαίρεση το Mediterranean Hospital of Cyprus, το οποίο, με ανακοίνωσή του, το βράδυ της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου απάντησε θετικά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Απόστολου Τομαρά στην «Καθημερινή», «στην απόφαση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) να τηρήσει αρνητική στάση και να διακόψει κάθε επαφή με τον ΟΑΥ, συμφωνεί η πλειοψηφία των κλινικών με μοναδική εξαίρεση το Mediterranean Hospital Of Cyprus. Ως εκ τούτου εκτός ΓεΣΥ μένουν μεγάλα νοσηλευτήρια όπως το Αρεταίειο, ο Ευαγγελισμός, η Πολυκλινική Υγεία, το Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο, το Ιπποκράτειο, το Απολλώνειο, η Ευαγγελίστρια».

Μια ντουζίνα αρνήσεις

-Κυπριακή Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής
-Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου
-Ακτινολόγοι
-Εντατικολόγοι
-Ρευματολόγοι
-Γαστρεντερολόγοι
-Ουρολόγοι
-Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής
-Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία Κύπρου
-Ενδοκρινολογική Εταιρεία Κύπρου
-Παιδίατροι
-Ιδιώτες γιατροί

Πυρά ΠΑΣΙΝ κατά ΟΑΥ

Ο ΠΑΣΙΝ με 37 κλινικές μέλη ανακοίνωσε και επίσημα πως θα εισηγηθεί στα μέλη του τη μη συμμετοχή τους, στο ΓεΣΥ. Και δεν είναι μόνο η αρνητική τοποθέτηση του Συνδέσμου των κλινικών που βαθαίνει το χάσμα που υπάρχει στο χώρο της υγείας, δυο μήνες πριν την επίσημη πρώτη του ΓεΣΥ. Ο ΠΑΣΙΝ ανακοίνωσε πως διακόπτει «τις διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) σε σχέση με τον καθορισμό των παραμέτρων και όρων συμμετοχής των Μελών του στο ΓεΣΥ». Ο Σύνδεσμος των κλινικών επιρρίπτει ευθύνες στον ΟΑΥ υποστηρίζοντας πως « από τον Οκτώβρη του 2018 όταν ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις μέχρι και σήμερα, και παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει, εξακολουθούμε να αναμένουμε τα δεδομένα που έχουμε ζητήσει και τα οποία απαιτούνται για τον σχηματισμό ολοκληρωμένης εικόνας για τις συνθήκες ένταξης των μελών μας στο ΓεΣΥ». Τουναντίον υποστηρίζεται, από τον ΠΑΣΙΝ, και στην βάση των ελάχιστων στοιχείων που τους έχουν δοθεί, δημιουργούνται, όπως υποστηρίζεται, σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον του κλάδου η δε λειτουργία των μελών του καθίσταται μη βιώσιμη. Ως εκ τούτου όπως αναφέρεται ο Σύνδεσμος «δεν μπορεί να εισηγηθεί στα μέλη του να συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X