ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

175 οι μετανάστες που έφτασαν στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσα τους και νεογνό 2 ημερών

Εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί 10 ναυτικά μίλια ανοικτά του Πύργου

Συνολικά 175 άτυποι μετανάστες κατέφθασαν από την Αττάλεια της Τουρκίας με σκάφος στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Στους μετανάστες ανάμεσα τους και πολλά γυναικόπαιδα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνόμος Ανδρέας Βασιλείου ανέφερε πως σήμερα στη 13:30 σκάφος προερχόμενο από την Αττάλεια της Τουρκίας μετέφερε στην περιοχή “Ακτή” και “Κακορακιάς” Κάτω Πύργου Πηγαινίων, 35 γυναίκες, 59 ανήλικα παιδιά ανάμεσα τους και βρέφος 2 ημερών και 81 άνδρες, στο σύνολο 175 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου η κινητοποίηση των αρχών της Δημοκρατίας ήταν άμεση και στο μέρος έσπευσαν, άνδρες της Αστυνομίας Κάτω Πύργου, της Λιμενικής Αστυνομίας καθώς και της Πολιτικής Αμυνας καθώς και το προσωπικό του Νοσοκομείου όπου περιμάζεψε τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Ο κ. Βασιλείου είπε πως στους άτυπους μετανάστες παραχωρήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετέπειτα θα αναχωρήσουν για την Πάφο για περαιτέρω ανακρίσεις.

Το σκάφος θεάθηκε στην περιοχή στις 12:30. Ακολούθως παρακολουθείτο από ακταιωρό της λιμενικής αστυνομίας όπου στη 13:30 αγκυροβόλησε 20 μέτρα από την ακτή και επιβίβασε τον εν λόγω κόσμο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους αναφέρθηκε στην ανάγκη για την στελέχωση της λιμενικής αστυνομίας στον Πύργο για την αντιμετώπιση των συνεχών αυξήσεων των προσφύγων.

Νωρίτερα 

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές της Δημοκρατίας μετά από πληροφορία για σκάφος ανοικτά του Πύργου Τηλλυρίας στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το σκάφος εντοπίστηκε 10 ναυτικά μίλια ανοικτά του Πύργου Τηλλυρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας στο σκάφος φαίνεται να μεταβαίνουν 100 περίπου μετανάστες ανάμεσα τους και παιδιά.

Αυτή την στιγμή οι διαδικασίες ρυμούλκησης του σκάφους στις ακτές ξεκίνησε με την βοήθεια της Λιμενικής Αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X