ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλήρωσαν $3.500 για να φτάσουν από τη Συρία στην Κύπρο

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

ΚΥΠΕ

Συνολικά 17 άνθρωποι, 13 άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, έφτασαν τα ξημερώματα με σκάφος τύπου fiberglass, από το Ταρτούς της Συρίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 01:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης 13 Ιουλίου, τα ραντάρ της Δημοκρατίας εντόπισαν άγνωστο στόχο σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, να κινείται προς τις ακτές της Δημοκρατίας. Ακατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας προσέγγισε το άγνωστο σκάφος το οποίο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μαύρο fiberglass μήκους 6 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 17 άτομα εκ των οποίων 13 άντρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά, όλοι από τη Συρία».

Πρόσθεσε ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος «ανέφεραν στην Αστυνομία πως αναχώρησαν από το Ταρτούς της Συρίας γύρω στις 11 το βράδυ της 12ης Ιουλίου, πληρώνοντας τρείς με τρεισήμισι χιλιάδες δολάρια έκαστος σε άγνωστο πρόσωπο».

Ανέφερε ακόμα ότι η βάρκα μαζί με τους επιβαίνοντες «οδηγήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι και κατά την ανάκριση τους εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 48 και 35 ετών ότι ήταν οι πλοηγοί του σκάφους».

Σύμφωνα με τον ίδιο α δύο άτομα συνελήφθησαν το πρωί από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμυθιά.

Εντός της ημέρας συνέχισε ο κ. Θεοδούλου «αναμένεται να εξασφαλιστούν εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στην Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος».

Σημείωσε ακόμα ότι «αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους τους|».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση