ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περιπολίες και παρακολουθήσεις προσώπων μετά τη δολοφονία Καλογερόπουλου

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη μαφιόζικη εκτέλεση του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου. Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, δήλωσε πως έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα και πως έχουν παραληφθεί κλειστά κυκλώματα από την περιοχή όπου έγινε η δολοφονία αλλά και από άλλα σημεία όπου έγινε ο εντοπισμός του οχήματος που χρησιμοποιήσαν οι δράστες και από τη διαδρομή διαφυγής. Τεκμήρια, πρόσθεσε, θα παραληφθούν και μετά τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής. Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου θα αξιολογηθούν πληροφορίες οι οποίες έχουν δοθεί στην Αστυνομία, ενώ έχουν ανακριθεί και κάποια πρόσωπα που είχαν στο παρελθόν δοσοληψίες ή συναλλαγές με το θύμα. Ερωτηθείς αν μπορούν να δώσουν στοιχεία το πυροβόλο όπλο και το πιστόλι που κάηκαν, διευκρίνισε ότι θα σταλούν στα κατάλληλα εργαστήρια για βαλλιστικό ή άλλο έλεγχο.

Σε ερώτηση εάν οι Αρχές γνωρίζουν περισσότερα για το πού κατευθύνθηκαν οι δράστες, σημείωσε πως υπάρχουν κλειστά κυκλώματα τα οποία μέχρι κάποιο σημείο δείχνουν την κατεύθυνση που ακολούθησαν οι δράστες, όμως αξιολογούνται και άλλα κυκλώματα και μαρτυρίες που θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση περισσότερων λεπτομερειών. Κληθείς να σχολιάσει εάν με τη δολοφονία αυτή δημιουργούνται φόβοι για νέο κύκλο αίματος μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων, ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως ο τόπος και ο χρόνος που έγινε το έγκλημα προβληματίζει την Αστυνομία, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει αν θα υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη. Η Αστυνομία, ξεκαθάρισε, έχει υποχρέωση να λάβει μέτρα όπως αυξημένες περιπολίες αλλά και παρακολούθηση προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονται με αυτή την υπόθεση.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Οι Αρχές, αναζητούν τα κίνητρα της δολοφονίας του Καλογερόπουλου, ωστόσο φέρεται το έγκλημα να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το όνομά του αν και είχε συνδεθεί με διάφορες εγκληματικές ενέργειες, ποτέ δεν οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης λόγω έλλειψης στοιχείων ή μαρτύρων.Οι διωκτικές Αρχές, ξεσκονίζουν παλιούς φακέλους εγκλημάτων προσπαθώντας να βρουν την άκρη του νήματος γύρω από την γκανγκστερική εκτέλεση. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ο τρόπος δράσης των δύο κουκουλοφόρων που σκότωσαν τον Καλογερόπουλου σε πολυσύχναστο σημείο της Λεμεσού. Η εκτέλεση έγινε στις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (30/10) στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, όταν ο Καλογερόπουλος προσπαθούσε να σταθμεύσει το όχημά του σε χώρο έξω από γνωστό καφεστιατόριο. Οι δύο δράστες προσέγγισαν το σημείο, έκλεισαν την είσοδο με το όχημα που χρησιμοποιήσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου.

Ο Καλογερόπουλος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Από την αυτοψία διαφάνηκε ότι το θύμα δέχθηκε μεγάλο αριθμό πυροβολισμών στο σώμα και στο κεφάλι, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι δράστες ήθελαν πάση θυσία ο Καλογερόπουλος να πέσει νεκρός. Όπως έγινε γνωστό, το θύμα, σύχναζε στην συγκεκριμένη περιοχή για περπάτημα και κολύμπι κάτι που φαίνεται πως οι δράστες γνώριζαν. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να καίγεται λίγο αργότερα, στην περιοχή Γερμασόγειας, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν δύο όπλα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πιστόλι και ένα αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο. Να σημειωθεί ότι το όχημα είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στις 7 Οκτωβρίου, 2023 στη Λεμεσό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση