ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περιμένουν το πράσινο φως για να φέρουν στην Κύπρο τον Κιουρσιάτ

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

24news team

Περιμένει το πράσινο φως από τις Ιταλικές Αρχές η Κυπριακή Αστυνομία ούτως ώστε μέλη της δύναμης να μεταβούν στη Ρώμη και να παραλάβουν τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο, Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος καταζητείτο για υπόθεση εκμετάλλευσης και πώλησης ελληνοκυπριακής γης στην κατεχόμενη Κλεπίνη.

Ο τουρκοκύπριος δικηγόρος είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και χρήση γης εγγραμμένης σε άλλο πρόσωπο, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώθηκαν από τις αντίστοιχες Ιταλικές Αρχές, ότι ο Κιουρσάτ, έχει συναινέσει στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Ήρθαμε σε επικοινωνία με τις Ιταλικές Αρχές και αναμένουμε το πράσινο φως ώστε οι ανακριτές μας, εντός δέκα ημερών να μεταβούν στη Ιταλία και να παραλάβουν τον εκζητούμενο και να τον μεταφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Εν συνεχεία, ο κος. Ανδρέου εξήγησε ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί όταν ο Κιουρσιάτ πατήσει το πόδι του στην Κύπρο.

«Το πρόσωπο αυτό θα συλληφθεί με βάση το εθνικό ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου» σημείωσε ο κος. Ανδρέου, προσθέτοντας πως θα υπάρχει και συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία για το πως θα χειριστούν την υπόθεση.

Εξάλλου είπε πως για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί ένα πρόσωπο το 2011 σε 11 μήνες φυλάκιση και στην συνέχεια απελάθηκε για την χώρα του, ενώ καταζητούνται άλλα δύο.

Πώς ταξίδεψε στην Ρώμη

Όσον αφορά για το πώς βρέθηκε στην Ιταλία, ο Ακάν Κιουρσιάτ, ο εκπρόσωπος τύπου της δύναμης είπε ότι «φαίνεται πως είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη από τα κατεχόμενα και ακολούθως μετέβη στην Ρώμη».

«Εντοπίστηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα όταν φαίνεται να είχε δώσει κάποια αλλά έγραφα που δεν έχουν σχέση με τα κυπριακά γι’ αυτό είχαν και εντοπίσει ότι το πρόσωπο αυτό καταζητείτο από την κυπριακή αστυνομία στην βάση ευρωπαϊκού εντάλματος», κατέληξε ο κος. Ανδρέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση