ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέπλο μυστηρίου για τα οστά στον Κάθηκα: Το κρανίο θα εξεταστεί από ανθρωπολόγο

Το αγγείο είναι του 14ου αιώνα

Τα οστά εντοπίστηκαν από φοιτητή που σπουδάζει στην Ελλάδα και είναι στην Κύπρο για τις εορτές των Χριστουγέννων. Ο νεαρός πήγε να μαζέψει μανιτάρια και θέλησε να ανάψει κερί στο ξωκλήσι. Τότε ήταν που έπεσε μπροστά στο περίεργο θέαμα. Χωρίς να χάσει χρόνο ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, τόσο τα οστά όσο και το αγγείο έχουν παραληφθεί και μεταφερθεί στις αρμόδιες αρχές για περεταίρω εξετάσεις. Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο γενετικής διενεργεί έρευνα στο σακούλι και το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένα τα ανευρεθέντα. Το αγγείο έχει παραδοθεί στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και τα οστά σε ειδικό ανθρωπολόγο στην Λεμεσό.

Όταν ολοκληρωθούν και οι τρεις εν εξελίξει έρευνες τα πορίσματα θα δοθούν στην Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι από τις πρώτες εξετάσεις προκύπτει ότι το αγγείο είναι του 14ου αιώνα και στάλθηκε ήδη στο Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ωστόσο πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πώς βρέθηκαν στο σημείο. Γύρω από αυτό περιστρέφονται και οι έρευνες της Αστυνομίας. Ο κ. Ιωάννου τόνισε πως επικεντρώνονται στο να οδηγηθούν για το πώς και με ποιον τρόπο οστά και αγγείο ήταν έξω από το ξωκλήσι

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση