ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΔΣ: Γιατί ζητά ποινική δίωξη δικηγόρου των δύο μοναχών

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καταγγελία κατά ενός εκ των δικηγόρων των δύο μοναχών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ προέβη στην Αστυνομία ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος ζητά την ποινική του δίωξη για παράβαση του περί Δικηγόρων Νόμου. Την καταγγελία έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πολίτης».

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς ανέφερε «η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά καταγγελία κατόπιν πληροφοριών στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο μέσα από δημοσιεύματα και είχαν σχέση με την εμπλοκή κάποιου φερόμενου ως δικηγόρου εξ Ελλάδος, ο οποίος ετοίμασε και υπέβαλε ένα υπόμνημα και γραπτές ενστάσεις στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου για λογαριασμό των καταγγελλόμενων. Πρόκειται για πολυσέλιδο κείμενο, το οποίο φέρει την υπογραφή του ως δικηγόρος και ταυτόχρονα στο ίδιο υπόμνημα έχει προσθέσει και το δικό του διακριτικό τίτλο. Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αυτό, κρίναμε καθηκόντως ότι έπρεπε να δώσουμε το θέμα στην Αστυνομία να το διερευνήσει γιατί ο περί Δικηγόρων Νόμος απαγορεύει ρητά την άσκηση της δικηγορίας από οποιοδήποτε πρόσωπο δεν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο ή και αν είναι ακόμα δεν έχει ανανεώσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος».

Υπενθυμίζεται ότι παρών στη Μητρόπολη Ταμασού το βράδυ της Τρίτης 05/03 ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς. Ο κ. Βορκάς κλήθηκε να μεταβεί στον χώρο υπό την ιδιότητα του δικηγόρου της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής.

Το βράδυ της συγκεκριμένης μέρας υπήρξε εκ μέρους της Μητρόπολης διαδικασία εξέτασης προσώπων που σχετίζονται με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ. Το ίδιο βράδυ επίσης έγινε και καταμέτρηση των χρημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν από τα κτήρια της μονής στο Φτερικούδι στην έδρα της Μητρόπολης. Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση