ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΔΣ: «Εάν διαπιστωθεί εμπλοκή μέλους σε παράνομες δραστηριότητες θα ληφθούν μέτρα»

Η απάντηση στα δημοσιεύματα

Τα αρμόδια όργανα διερευνούν τις πληροφορίες σε σχέση με την εμπλοκή δικηγόρων σε κατ’ ισχυρισμό παράνομες δραστηριότητες και εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή οποιουδήποτε μέλους θα ληφθούν τα δέοντα μέτρα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και κανονισμούς, διαμηνύει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα δημοσιεύματα για το θέμα, ο ΠΔΣ εκφράζει την ετοιμότητα να συνεργαστεί με άλλες αρχές, οι οποίες ενδέχεται να έχουν στη διάθεσή τους οποιαδήποτε στοιχεία αφορούν ενέργειες δικηγόρων και να συνδράμει σε σχετικές έρευνες.

Σε σχέση με τη μία περίπτωση, ο Σύλλογος αναφέρει ότι έχει ήδη αποστείλει εκ νέου επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για τη διαβίβαση οποιωνδήποτε στοιχείων έχουν στην κατοχή τους, τονίζοντας ωστόσο ότι «οι οποιεσδήποτε γενικές αναφορές, οι οποίες παραμένουν ατεκμηρίωτες, δημιουργούν εντυπώσεις στο κοινωνικό σύνολο, οι οποίες πλήττουν αδιακρίτως το σύνολο του δικηγορικού σώματος».

Όπως σημειώνει «ενόσω είναι σε εξέλιξη η διερευνητική διαδικασία και προτού αποφανθούν τα αρμόδια όργανα, επαναλαμβάνουμε την υποχρέωση του απαρέγκλιτου σεβασμού στο συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητας».

Τονίζει, παράλληλα, ότι θα σταθεί αρωγός στα μέλη του, όταν διαπιστώνεται ότι «αντιμετωπίζονται και βάλλονται αδίκως» από τις αρμόδιες αρχές.

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι δεν θα πρέπει να κατηγορούνται αδιακρίτως όλοι οι δικηγόροι και να τσουβαλιάζονται στη βάση γενικών αναφορών, με τρόπο που προσβάλλει το δικηγορικό λειτούργημα και πλήττει τον θεσμικό του ρόλο σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Εξάλλου, νωρίτερα σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα "Χ", ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως «αναμένουμε την συνεργασία και εξέταση των καταγγελιών που έχουμε κάνει εδώ και 4 μήνες και αφορούν μη τήρηση της νομοθεσίας από κάποιους δικηγόρους».

«Το μεταναστευτικό», σημειώνει, «χρειάζεται ολιστική προσέγγιση και τέτοια φαινόμενα αν ισχύουν δεν βοηθούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση