ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράνομες οι ρίψεις πυροτεχνημάτων - Προκάλεσαν πυρκαγιές

Ξεκίνησε η διαδικασία για την τροποποίηση της περί Εκρηκτικών Υλών Νομοθεσίας, με στόχο να εισαχθεί σχετική πρόνοια για επιβολή εξώδικου προστίμου ύψους €10.000

ΚΥΠΕ

Οι ρίψεις πυροτεχνημάτων ήταν παράνομες και δεν εκδόθηκε οποιαδήποτε άδεια από την αρμόδια Αρχή που είναι η Υπηρεσία Μεταλλείων, αναφέρει, σε ανακοίνωση του με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα πρόκλησης πυρκαγιών από παράνομες ρίψεις πυροτεχνημάτων, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η διαδικασία αδειοδότησης ρίψης πυροτεχνημάτων είναι συγκεκριμένη και γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και του περιβάλλοντα χώρου καθώς επίσης και την ορθή χρήση από ειδικά εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα άτομα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία εξέτασης των εκάστοτε αιτήσεων για ρίψη πυροτεχνημάτων, υπάρχει πλήρης συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές.

Επιπλέον, προστίθεται, η Υπηρεσία Μεταλλείων έχει συνεχώς αναρτημένο το πρόγραμμα αδειοδοτημένων ρίψεων στην ιστοσελίδα της για πληροφόρηση του κοινού.

Όπως αναφέρεται, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, οι ρίψεις πυροτεχνημάτων στην ύπαιθρο απαγορεύονται αυστηρά.

Περαιτέρω, σημειώνεται ότι, με οδηγίες του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρου Ξενοφώντος, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την τροποποίηση της περί Εκρηκτικών Υλών Νομοθεσίας, με στόχο να εισαχθεί σχετική πρόνοια για επιβολή εξώδικου προστίμου ύψους €10.000 καθώς επίσης και άλλων αυστηρότερων ρυθμίσεων για πάταξη των παράνομων ρίψεων πυροτεχνημάτων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση