ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνε Προεδρικό για τις πυρκαγιές

Σύσκεψη για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών

ΚΥΠΕ

Σύσκεψη για το ζήτημα της πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το πρωί της Τρίτης.

Παρόντες στη σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη για τις 10πμ, θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου, ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρόεδρου για θέματα Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Μπούστρας.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ τον Σεπτέμβριο, ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος ανέφερε ότι αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα εισηγήσεις για βελτίωση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών από το επόμενο έτος. Ο κ. Ξενοφώντος σημείωσε, ακόμα, ότι έχουν εντοπιστεί οι αδυναμίες που πρέπει να καλυφθούν, αναφέροντας ως σημαντικότερο κίνδυνο την ένωση των δασικών περιοχών με την ύπαιθρο.

Ο Υπουγός είχε αναφερθεί στην πραγματοποίηση της σημερινής σύσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο σκοπός θα είναι να εξεταστεί όλη η προηγούμενη περίοδος και να παρθούν αποφάσεις και νέα μέτρα.

«Αντιλαμβάνεστε ότι εκεί όλα θα μπουν στο τραπέζι για να αποφασίσουμε για την επόμενη περίοδο», είπε. «Έχω προσωπικά βρεθεί σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές, άρα έχω ιδία άποψη και μαζί με τους υπηρεσιακούς θα προετοιμαστούμε για να δώσουμε εισηγήσεις στη σύσκεψη που θα γίνει στο Προεδρικό», πρόσθεσε ο κ. Ξενοφώντος.

Σε ερώτηση για το ποιες θεωρούνται ως οι μεγαλύτερες αδυναμίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, απάντησε πως παρατηρείται ότι έχει ενοποιηθεί η ύπαιθρος με τα δάση. «Βλέπουμε εγκατάλειψη της υπαίθρου και παρατεταμένη ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τη βλάστηση που υπάρχει, δυστυχώς δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο εμείς οφείλουμε να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε και να είμαστε ίσως πιο κοντά σε αυτές τις περιοχές», εξήγησε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι το Τμήμα Δασών βρίσκεται κοντά στα δάση και ότι υπάρχει ανάγκη να μετακινηθεί και λίγο προς την ύπαιθρο. «Αυτό φυσικά θα συζητηθεί και θα παρθούν πιστεύω πολύ σωστές αποφάσεις και καταδεικνύεται από το ενδιαφέρον του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να είμαστε πιο προετοιμασμένοι», είπε ο Υπουργός.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση