ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμπος Παλλήκαρος: Ο πρώτος Κύπριος παλαιστής του ΖΜΑΚ

Ο νεαρός μας περιγράφει τα πρώτα του βήματα στο pro wrestling

24news team

Είναι γεγονός ότι το pro wrestling στην Κύπρο δεν είναι και το πιο διαδεδομένο άθλημα. Ωστόσο, εάν ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν, θα θυμηθούμε το «WWE», που μεταδιδόταν στα κυπριακά συνδρομητικά κανάλια, κερδίζοντας αρκετούς θαυμαστές στο νησί μας.

Όσοι ασχολούνται πλέον με το pro wrestling, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους αγαπημένους τους αγώνες και παλαιστές από το διαδίκτυο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό όμως που ξεχωρίζει και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι το νησί μας «έβγαλε» τον πρώτο Κύπριο παλαιστή του 21ου αιώνα.

Ο λόγος για τον 25χρονο νεαρό από την Λευκωσία, Πάμπο Παλλήκαρο, ο οποίος αγωνίζεται από το καλοκαίρι στο ελληνικό pro wrestling, το ΖΜΑΚ. Ο νεαρός Κύπριος μας μίλησε για τα πρώτα του βήματα στο pro wrestling, τις εντυπώσεις του, τους στόχους και τα όνειρα που έχει θέσει αλλά και το πώς είναι να είσαι ο πρώτος Κύπριος wrestler.

-Αρχικά, εξήγησε μας τι είναι το pro wrestling. Εμείς θυμόμαστε το WWE το οποίο ήταν ευρέως γνωστό στο νησί μας όμως με τον καιρό εξαφανίστηκε.

Το Pro Wrestling είναι μια τέχνη όπου συνδυάζει παλαιστικό κομμάτι, ψυχαγωγία, και συναισθήματα. Ο κάθε παλαιστής έχει τον δικό του χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Έτσι, ο κόσμος μέσα από διάφορες ιστορίες, έχει ανάλογα συναισθήματα προς τον κάθε παλαιστή. Δηλαδή, αν κάποιος για παράδειγμα χαρακτήρας είναι «καλός», θα κάνει διαφορετικά πράγματα στο ρινγκ, ώστε με το πως αντιδρά ο κόσμος θα τον συμπαθεί, ενώ αν κάποιος είναι «κακός», θα αντιδρά διαφορετικά και θα παλεύει διαφορετικά ούτως ώστε ο κόσμος να μην τον θέλει και να δημιουργεί ανάλογα συναισθήματα στο κοινό.

- Ήσουν και εσύ σε αυτούς που παρακολουθούσαν pro wrestling (WWE) εκείνη την περίοδο;

Ναι φυσικά. Όταν είδα pro wrestling για πρώτη φορά ήμουν 5 ή 7 χρονών στην θεία μου και ο ξάδερφος μου, μου έδειξε για πρώτη φορά έναν αγώνα wrestling μεταξύ του Rey Mysterio με τον Big Show και είχα ενθουσιαστεί πολύ. Από τότε ήξερα ότι ήθελα να ακολουθήσω και εγώ αυτή την πορεία στην ζωή μου. Θυμάμαι τότε στο δημοτικό, τα βλέπαμε στην τηλεόραση και τα σχολιάζαμε την επόμενη μέρα στο σχολείο με πολύ χαρά.

- Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα ως παλαιστής;

Τα πρώτα μου βήματα ως παλαιστής ήταν όταν πήγα για σπουδές στην Αγγλία το 2017. Εκεί, βρήκα μια σχολή pro wrestling όπου είχα ξεκινήσει τις προπονήσεις μου. Θυμάμαι την πρώτη μέρα όταν μπήκα μέσα στο ρινγκ για πρώτη φορά, τα συναισθήματα μου ήταν απίστευτα και ήξερα ότι είμαι εδώ που ήθελα.

Έτσι, έκανα πολλές προπονήσεις στα τέσσερα χρόνια που ήμουν εκεί και θυσίαζα αρκετές ώρες για να καταφέρω τους στόχους μου. Άλλαζα τρένα και λεωφορεία για να πάω στην προπόνηση μου, ενώ δεν είχα την φοιτητική ζωή που είχαν οι περισσότεροι εκεί αλλά δεν με πείραζε. Ήξερα ότι κάνω αυτό που αγαπάω και ονειρευόμουν μια ζωή.

- Τι κάνει στην καθημερινότητα του ο Πάμπος Παλλήκαρος;

Ο Πάμπος Παλλήκαρος στην καθημερινότητα του κάνει γυμναστική και εξάσκηση για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Βλέπει όσο μπορεί αρκετό wrestling για να είναι ενημερωμένος και τον ελεύθερο του χρόνο θα τον περάσει χαλαρά με φίλους και οικογένεια.

- Η εμπειρία σου στην Αγγλία σε βοήθησε ούτως ώστε να ενταχθείς στο ΖΜΑΚ ή επειδή ήσουν ο πρώτος Κύπριος αυτό βοήθησε στο να σε επιλέξουν;

Φυσικά η εμπειρία μου στην Αγγλία ήταν ο πρώτος παράγοντας για να με επιλέξουν στο ΖΜΑΚ, καθώς είχα τις βάσεις για να ενταχθώ πιο εύκολα και γρήγορα στο ρόστερ και φυσικά ότι είμαι ο πρώτος Κύπριος παλαιστής σε αυτό τον χώρο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.

- Οι πρώτες σου εντυπώσεις και εμπειρίες στο ΖΜΑΚ;

-Οι πρώτες μου εντυπώσεις στο ΖΜΑΚ είναι πολύ θετικές και ευχάριστες γιατί το κλίμα είναι πολύ φιλικό. Μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο πρόθυμοι είναι όλοι να με βοηθήσουν για να ενταχθώ αλλά και τις γνώσεις που είχαν να μου μεταδώσουν.

Από την πρώτη στιγμή που πήγα εκεί για να τους γνωρίζω και να προπονηθώ με έκαναν να νιώσω σαν το σπίτι μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία ενός αθλητή.

- Ως Πάμπος Παλλήκαρος, ποιοι είναι οι στόχοι σου στο ΖΜΑΚ;

Οι στόχοι μου στο ΖΜΑΚ είναι να γίνομαι κάθε φορά καλύτερος και να προσφέρω το καλύτερο θέαμα και τους καλύτερους αγώνες κάθε φορά. Επίσης, ως πρώτος Κύπριος παλαιστής θα ήθελα να γράψω την δική μου πορεία εκεί έτσι ώστε οι άλλοι στο μέλλον να μπορέσουν να ακολουθήσουν τα βήματα μου. Όμως, ο απώτερος μου σκοπός είναι να καταφέρω να γίνω πρωταθλητής στο ΖΜΑΚ.

-Με ποιους τρόπους σκοπεύεις να διαδώσεις το pro wrestling στην Κύπρο;

Ένας από τους προσωπικούς μου στόχους στο μέλλον είναι να καταφέρω να δημιουργήσω μια σχολή αλλά και ένα promotion pro wrestling εδώ στην Κύπρο, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς αυτό το άθλημα στον τόπο μας.

Προσπαθώ να διαδώσω όσο περισσότερο μπορώ το pro wrestling στην Κύπρο μέσω των social media, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο μου, ενώ ταυτόχρονα μιλάω και με αρκετό κόσμο, είτε άτομα που γνωρίζω είτε άτομα που με προσεγγίζουν καθημερινά.

- Τέλος, πες μας πως τα πήγε ο Πάμπος στον τελευταίο του αγώνα, στο «ZMAK Royale». Περιέγραψε μας λίγο τον αγώνα

Το «ΖΜΑΚ Royale» είναι από τα πιο μεγάλα events που γίνονται στο ΖΜΑΚ. Είναι επίσης από τα πιο δύσκολα παιχνίδια γιατί χρειάζεσαι αντοχή, υπομονή και στρατηγική. Ο σκοπός αυτού του αγώνα είναι να καταφέρεις να μείνεις τελευταίος μέσα στο ρινγκ, ενώ κάθε ένα λεπτό μπαίνει ένας παλαιστής μέχρι να ολοκληρωθεί από τριάντα παλαιστές συνολικά. Έτσι, ο κάθε παλαιστής προσπαθεί να βγάλει τον αντίπαλο του έξω από το ρινγκ και να μείνει ο τελευταίος, όπου θα έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί για το« ΖΜΑΚ World Championship» στο μέλλον.
Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό σε αυτόν τον αγώνα και βρήκα μπροστά μου αρκετές δυσκολίες γιατί μπήκα ως το νούμερο 30 και μέσα είχε ήδη άλλους έξι παλαιστές. Όμως, πάλεψα πολύ σκληρά και κατάφερα να αποκλείσω τον «Απόλλωνα», ο οποίος είναι τρομερός παλαιστής και είχε φτάσει στα τελικά του «Immortals», του προηγούμενου event.

Εν τέλει, κατάφερα και έμεινα στους τέσσερις τελευταίους, αλλά δυστυχώς μετά από σκληρή μάχη αποκλείστηκα από τον «Γκουρού». Δεν πειράζει όμως, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και θα χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία που είχα στο «ZMAK Royale» και του χρόνου όπου θα παλέψω για την νίκη.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ