ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παίρνουν τα βουνά οι Κύπριοι

Στρέφονται προς τα ορεινά θέρετρα για διακοπές

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα νούμερα για τη νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας, με την διευθύντρια του Τμήματος Ποιότητας του ΚΟΤ και πρόεδρο της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού Αννίτα Δημητριάδου να εκφράζει στην «Κ» την ικανοποίηση της από την μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κυπριακού Οργανισμού Κύπρου, το 2016 οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα που βρίσκονται στις αγροτουριστικές περιοχές παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 8,2% και 6,7% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2015. Συγκεκριμένα, το 2015, 43,144 περιηγητές επέλεξαν να μείνουν σε αγροτικές περιοχές, με τις διανυκτερεύσεις να ανέρχονται στις 109,271. Σχεδόν οι μισές αφίξεις προήλθαν από τους κάτοικους της Κύπρου, με την συγκεκριμένη αγορά να αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των διανυκτερεύσεων, αφού κατά μέσο όρο διανυκτερεύουν ενάμισι ημέρα. Ακολουθούν οι αγορές του Ηνωμένου Βασίλειου, η Γερμανία και η Ρωσία.

Όπως ανέφερε η κ. Δημητριάδου, σήμερα υπάρχουν 174 αδειούχες παραδοσιακές οικοδομές τύπου ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα, ενώ συνολικά υπάρχουν 1514 κλίνες σε πάνω από 55 χωριά σε όλη την Κύπρο.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο οργανωμένος συντονισμός του ΚΟΤ και της Κυβέρνησης ενίσχυσαν τον αγροτουρισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι σωστές υποδομές για την ανάπτυξη του παραδοσιακού στοιχείου σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά χωριά. Επιπρόσθετα, τόσο η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού που δημιουργήθηκε το 1995 για την ενίσχυση και στήριξη των καταλυμάτων της υπαίθρου, όσο και το σχέδιο δράσης με τα οικονομικά κίνητρα του Κράτους, προσέλκυσαν περαιτέρω το ενδιαφέρον των περιηγητών.

Πηγή: Καθημερινή 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X