ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγκράτιος Μερακλής: «Η δικαίωση θα έρθει στους ουρανούς...» (Βίντεο)

Η αντίδραση μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

24news team

Την απόφαση για μερική άρση αργίας στον αρχιμανδρίτη Παγκράτιο Μερακλή αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος επιτρέποντάς του ουσιαστικά, κατόπιν άδειας του επιχώριου Επισκόπου, να τελεί ιερές ακολουθίες και όχι ιερά μυστήρια.

Το 24news επικοινώνησε με τον αρχιμανδρίτη ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ενώ ερωτηθείς αν αισθάνεται δικαιωμένος απάντησε πως: «η δικαίωση θα είναι στους ουρανούς, εδώ είμαστε προσωρινοί».

Η υπόθεση του Παγκράτιου Μερακλή χρονολογείται από το 1996 την περίοδο των εκλογών για ανάδειξη μητροπολίτη Μόρφου, με αδιαμφισβήτητο νικητή τον ίδιο. Ωστόσο, παρόλο ότι οι αντιπρόσωποί του επικράτησαν στις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία εξασφαλίζοντας τους 197 από τους 200 οι εκλογές δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αφού ενώπιον της τότε Ιεράς Συνόδου κατατέθηκαν πληροφορίες ότι ο αρχιμανδρίτης Παγκράτιος ήταν ομοφυλόφιλος, κάτι το οποίο απέρριψε τόσον ο ίδιος όσον και οι υποστηριχτές του.

Δύο χρόνια αργότερα (1998), όταν ήδη γνωστοποιήθηκε πως ο Παγκράτιος έπασχε με AIDS, η Ιερά Σύνοδος τον έθεσε σε αργία «άχρι καιρού» δηλαδή επ’ αόριστον. Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης δεν αρνήθηκε ότι προσεβλήθη από AIDS αλλά απέδωσε το γεγονός σε συνωμοσία και ότι τον μόλυναν εσκεμμένα με ένεση. Έκτοτε, ο Παγκράτιος Μερακής ασχολείται με τα ζώα της φάρμας την οποία διατηρεί στη Φλάσου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μερικούς μήνες στον Ραφαέλλο Μαρκιτανή, μίλησε για την καθημερινότητά του ενώ απάντησε και στο θέμα περί δικαίωσής του.

Δείτε όλα όσα είχε δηλώσει

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση