ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση βρέφους: Συγκλονίζουν οι προσπάθειες των γιατρών για να το επαναφέρουν

Ποια η κατάσταση της υγείας του

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των γιατρών του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, για να επαναφέρουν στην ζωή το τριών μηνών βρέφος, το οποίο έφτασε σε κωματώδη κατάσταση.

Διαβάστε, επίσης: Πάφος: Βρέφος «αναστήθηκε» λίγο πριν το νεκροτομείο

Όπως ανέφερε στην σε τηλεοπτικές της δηλώσεις, η Αναπληρώτρια Διευθύτρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, οι Υπηρεσίες έλαβαν την Έκθεση από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, με τα παρατιθέμενα γεγονότα, αρχής γενομένης από τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν το βρέφος έφτασε στο ΤΑΕΠ. 

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση, το μωρό ήταν ψυχρό, χωρίς καρδιακό παλμό και αναπνοή, με τους γιατρούς να προσπαθούν να το επαναφέρουν με την μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ώστε να του αφαιρεθούν τα εμέσματα και να μπορέσει να αναπνεύσει, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Τότε, ανακοινώθηκε ο θάνατός του στους γονείς του.

Ωστόσο, κατά την μεταφορά του, από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, διαπιστώθηκε ότι το μωρό είχε επανέλθει, ανακτώντας τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή του, ενώ υποβαλλόταν σε καρδιογράφημα, για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο νεκροτομείο.

Το γεγονός αυτό, επεσήμανε η κ. Κωνσταντίνου, είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά συμβαίνει, ενώ έχει παρατηρηθεί και σε περιπτώσεις ενηλίκων.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση

Η κ. Κωνσταντίνου πρόσθεσε ότι το βρέφος έχει μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο στην Λευκωσία, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Παίδων, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει εγκεφαλική δραστηριότητα. Ωστόσο, αυτό θα διαπιστωθεί με το πέρας δύο ημερών, κατά την διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Τέλος, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι το θέμα δεν χρίζει περαιτέρω διοικητικής έρευνας, ωστόσο, εάν διαφανούν οποιεσδήποτε παραλείψεις εκ μέρους των ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, θα αποφασιστούν ανάλογες ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X