ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Πάφος: Με προοπτικές για να γίνει ο πιο hot τουριστικός προορισμός

Υπάρχουν προοπτικές για ανάπτυξη και σε άλλους τουριστικούς τομείς

Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάφου υπάρχει προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού στην επαρχία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Θάνος Μιχαηλίδης, πρόεδρος του τοπικού Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ).
 
Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «η Πάφος εκτός του τουρισμού με επίκεντρο,  τον ‘ήλιο και τη θάλασσα’  μπορεί  να αναπτύξει και άλλες μορφές τουρισμού, όπως τουρισμό υπαίθρου, τουρισμό υγείας, θρησκευτικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τουρισμό καθώς και αθλητικό μιας και διαθέτει πολλά γήπεδα γκολφ».
 
Πρόσθεσε ότι στην Πάφο διοργανώνονται αγώνες ποδηλασίας, τριάθλου και μαραθωνίου ενώ οι καιρικές συνθήκες της Επαρχίας Πάφου ευνοούν τους αθλητές για προπονήσεις, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και του χειμερινού τουρισμό.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως με την στήριξη και βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, το όραμα αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με  μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.  
 
Αναφέρθηκε, τέλος, στην πλούσια ιστορία και στον πολιτισμό της Πάφου, στα αρχαιολογικά της μνημεία, στις κρυστάλλινες ακτές της καθώς και στις ιστορικές Μονές,  Αγίου Νεοφύτου και  Χρυσορογιάτισας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X