ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Όχι» σε αποφυλάκιση για τεράστια ποσότητα κοκαΐνης

Φυλάκιση δέκα χρόνια

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα έφεση που καταχώρησε καταδικασθείς σε υπόθεση κατοχής και προμήθειας κοκαΐνης συνολικού βάρους 438.9217 γραμμαρίων.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου τού είχε επιβάλει συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με μέγιστη αυτής της φυλάκισης των 10 χρόνων.

Ο καταδικασθείς καταχώρησε έφεση τόσο όσον αφορά στην καταδίκη του όσο και την ποινή που του επιβλήθηκε, την οποία ο ίδιος έκρινε ως έκδηλα υπερβολική.


SOS! Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικες στη Λεμεσό (pics)


Το Τριμελές Εφετείο απεφάνθη ότι «από το σύνολο της μαρτυρίας, την αξιολόγηση της και τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου δεν υπάρχει οτιδήποτε ικανό στη δημιουργία ‘υποβόσκουσας αμφιβολίας’ ως προς την ενοχή του εφεσείοντα, ως η εισήγηση του δικηγόρου του εφεσείοντα, ή που να δημιουργεί ρήγμα στο όλο οικοδόμημα επί του οποίου το Κακουργιοδικείο στήριξε την καταδίκη του εφεσείοντα».

Οι δικαστές του Ανωτάτου αναφέρουν επίσης στην ομόφωνη απόφαση τους ότι «το Κακουργιοδικείο δεν ξέφυγε από τα ορθά όρια που επιτάσσει η νομολογία. Αντίθετα αντιμετώπισε τον εφεσείοντα με τον δέοντα τρόπο και προσμέτρησε κάθε στοιχείο στα θεμιτά πλαίσια».

Το Δικαστήριο δεν έκρινε την ποινή φυλάκισης ως έκδηλα υπερβολική ή την ενεργοποίηση τεσσάρων μηνών από ανασταλείσα ποινή φυλάκισης στα πλαίσια άλλης υπόθεσης εναντίον του ως αδικαιολόγητη, απορρίπτοντας την έφεση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση