ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομαδικός βιασμός - Αποφασισμένη να δικαιωθεί η 20χρονη

«Η δίκη ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας

24news team

Άρχισε τη Δευτέρα (18/12) η δίκη για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού 20χρονης Βρετανίδας από πέντε Ισραηλινούς τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, επικαλούμενη τον Michael Pollak δικηγόρο της 20χρονης, ο οποίος ηγείται του βρετανικού οργανισμού νομικής βοήθειας Justice Abroad, είπε ότι «η γυναίκα είναι αποφασισμένη να δει την απονομή της δικαιοσύνης ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι πέντε Ισραηλινοί οι οποία κατάγονται από την πόλη Άκρα, του βορειοδυτικού Ισραήλ παρουσιάστηκαν ευδιάθετοι στο δικαστήριο κλείνοντας το μάτι και χαμογελώντας στους συγγενείς τους που βρέθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Όπως αναφέρει η Mirror, αστυνομικός του τμήματος Λευκωσίας ανέφερε στο Μέσο πως «η δίκη ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει. Λαμβάνουμε αυτά τα θέματα πολύ σοβαρά».

Για την υπόθεση βρίσκονται υπό κράτηση οι πέντε κατηγορούμενοι ηλικίας 19 – 20 ετών, ενώ να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο οι πέντε απάντησαν μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες, με τον συνήγορο υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων να υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA και οι αναλύσεις του χημείου, κατέδειξαν ότι η κοπέλα εντοπίστηκε θετική σε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, στοιχεία τα οποία δεν δικαιολογούν την περαιτέρω κράτηση των δύο κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρίστρια, ηλικίας 20 ετών, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από αριθμό ατόμων, σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον πέντε ατόμων, δύο ηλικίας 20 ετών και τριών ηλικίας 19 χρόνων, τα οποία και συνελήφθησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση