ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Οι γονείς ανησυχούν

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει φόβους για την ασφάλεια

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει ανησυχία για την έξαρση των περιστατικών βίας στα σχολεία και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς όπως εγκύψουν με σοβαρότητα στο πρόβλημα και να εξετάσουν άμεσα το θέμα ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Με αφορμή περιστατικό που συνέβηκε χθες σε Γυμνάσιο στη Λεμεσό όπου ομάδα εξωσχολικών εισήλθαν στο σχολείο και πέταξαν κροτίδα εντός τάξης εν ώρα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μαθήτριας και τη μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία σημειώνει ότι "είναι για μας ανεπίτρεπτο το έτος 2018 με τους τόσους κινδύνους που ελλοχεύουν, να μπορεί ο καθένας να εισέρχεται εντός των σχολείων και να προβαίνει σε οποιεσδήποτε πράξεις επιθυμεί".

Καλεί δε την Αστυνομία να ενεργήσει για άμεση εξιχνίαση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Θεωρούμε, αναφέρεται, ότι με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσουν να κάνουν την οποιαδήποτε αποτρεπτική ενέργεια γι’ αυτό το λόγο πριν έρθουμε αντιμέτωποι με πιο σοβαρά περιστατικά που πιθανόν να στιγματίσουν ζωές μαθητών αλλά και οικογενειών, πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζουμε, σημειώνεται, ότι βάση της νομοθεσίας, την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια που βρίσκονται στο σχολείο, τη φέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X