ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεταφέρουν πυρσούς στα στάδια μέρες πριν τον αγώνα

Οι επιτηρητές με τα «χέρια στις τσέπες» και οι... αόρατες κρύπτες

24news team

Τα όσα διαδραματίζονται στα γήπεδα το τελευταίο χρονικό διάστημα σήμαναν κόκκινο συναγερμό στις αρμόδιες αρχές. Αποκορύφωμα ήταν ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή, Γιώργου Παπαγεωργίου, μετά από ρίψη κροτίδας στον αγώνα κυπέλου ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ, το απόγευμα της Τρίτης, 16 Ιανουαρίου, στο στάδιο «Αμμόχωστος».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα επανήλθε στο προσκήνιο η βία στα γήπεδα, ο τρόπος ελέγχου αλλά και το πώς μεταφέρονται πυρσοί, κροτίδες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα εντός σταδίων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 18 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, τόνισε σε έντονο ύφος πως από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή. Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως πυρσοί, κροτίδες κ.α δεν μεταφέρονται μόνο από τις εισόδους ο κος Νεοφυτίδης είπε ότι και ο ίδιος έχει πληροφορηθεί για τις κρύπτες στα στάδια ενώ έκανε και αναφορά στην συμπεριφορά των επιτηρητών εν ώρα αγώνων, «Στην κατοχή μας έχουμε κάποια βίντεο, αν λάβουμε υπόψη και το βίντεο που διέρρευσε χθες το βράδυ με την κροτίδα. Εμείς είδαμε κάποια αλλά πράγματα. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά των επιτηρητών. Δεν μπορείς να είσαι επιτηρητής ο άλλος να ρίχνει την κροτίδα και εσύ να έχεις τα χέρια στις τσέπες. Δεν γίνεται να μας στέλνουν βίντεο από άλλο παιχνίδι, όπου οι επιτηρητές να βλέπουν το παιχνίδι στην πρώτη γραμμή, μετά από πέντε λεπτά να αρχίζουν επεισόδια, να εξαφανίζονται και να μένει ένας. Μπροστά στα μάτια αυτού που έμεινε ο ένας να ρίχνει το νερό στα μάτια βοηθού προπονητή και ο άλλος να φτύνει και το μόνο που κάνει είναι να τον ακουμπά με το χέρι και να του λέει πήγαινε έξω. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι μπορούμε να δούμε με κλειστά κυκλώματα. Δεν φταιν όμως οι επιτηρητές, αλλά αυτοί που τους προσλαμβάνουν. Δεν τους εκπαίδευσαν».

Από πλευράς Αστυνομίας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 17 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, ο εκπρόσωπος τύπου, Χρίστος Ανδρέου, είπε πως αν και ο έλεγχος στις εισόδους έχει ενισχυθεί κάποιοι βρίσκουν άλλους τρόπους να μεταφέρουν επικίνδυνα αντικείμενα εντός γηπέδων.

Ο κος Ανδρέου διευκρίνισε πως, σύμφωνα και με τις ποσότητες που βλέπουμε, είναι ξεκάθαρο ότι ενδεχομένως αυτοί που τα μεταφέρουν να βρήκαν άλλους τρόπους να τα εισάγουν εντός σταδίων σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «Ενδεικτικό παράδειγμα είναι μια περίπτωση που είχαμε τον περασμένο μήνα, μέσα Δεκεμβρίου, όπου στο ΓΣΠ, εντοπίστηκαν καλά κρυμμένα, όχι κατά τη διάρκεια κάποιου αγώνα αλλά μέρες ενδιάμεσα της εβδομάδας. Μετά από κάποιες κατασκευές που γίνονταν είχε εντοπιστεί μια τσάντα που υπήρχαν μέσα γύρω στα 50 επικίνδυνα αντικείμενα, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα… Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα και ασκείται ποινική δίωξη εναντίον τους».

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε πως οι χώροι που εντοπίστηκαν τα επικίνδυνα αντικείμενα τόσο στο ΓΣΠ όσο και σε άλλη περίπτωση στο «Αλφαμέγα», είναι αδύνατον να τους υπολογίσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση