ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Θησέας» φέρνει σφοδρούς ανέμους χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Πότε ξεκινούν και πότε εξασθενούν τα καιρικά φαινόμενα

Το καιρικό φαινόμενο «Θησέας» όπως έχει ονομαστεί στην Ελλάδα φτάνει και στην Κύπρο. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για χαμηλό βαρομετρικό και σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία θα αρχίσει να επηρεάζει την Κύπρο από απόψε 16/01. Την Πέμπτη θα είναι στο αποκορύφωμα του με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Το βράδυ της Τρίτης ο καιρός θα παραµείνει κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, ενώ στα δυτικά και βόρεια δεν αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα δυτικά και βόρεια θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Κατά διαστήµατα αναµένονται πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα το βράδυ.

Αλλάζει το σκηνικό την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X