ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Γεωργίου τραυματισμένος άδειασε την γεμιστήρα του όπλου του στο αυτοκίνητο που ήταν ο Μούζος

Τον πυροβόλησε μόλις κατέβηκε από το περιπολικό

Διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του Ηλία Μούζου, σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δυο αστυνομικών, το περασμένο Σάββατο, στον Ύψωνα, αλλά και για άλλες δυο υποθέσεις που συνδέονται και για τις οποίες εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

Ο 38χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, έχει ήδη παραδεχθεί την εμπλοκή του, τόσο στη ρίψη πυροβολισμών εναντίον των αστυνομικών, αλλά και σε υπόθεση απαγωγής προσώπου και ρίψης πυροβολισμών εναντίον της οικίας του, που διαπράχθηκαν στις 22 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει ένας από τους συλληφθέντες, ο 35χρονος Βούλγαρος, που βρίσκονταν μαζί του στο όχημα ενοικιάσεως το μοιραίο βράδυ, ο 38χρονος φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία προσώπου, που εμπλέκεται στις υπόλοιπες υποθέσεις.

Ό Ηλίας Μούζου φέρεται ως το πρόσωπο που στις 22 Ιανουαρίου απείλησε με όπλο, κτύπησε και κρατούσε χωρίς τη θέληση του έναν 27χρονο, στον Ύψωνα, τον οποίον ανάγκασε να τηλεφωνήσει σε φιλικό του πρόσωπο και να του πει ψέματα πως το όχημα του έμεινε στο δρόμο από βενζίνη και ήθελε τη βοήθεια του. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, ο 38χρονος του ανέφερε πως θα κάνει κακό στο ίδιο και στη μητέρα του αν δεν εμφανιστεί ο φίλος του, τον οποίο ήθελε για να λογαριαστούν, αφού όπως του ανέφερε, είχε εμπλακεί στη διακίνηση ναρκωτικών στην Πάφο, προκαλώντας του ζημιές 200 χιλιάδων ευρώ. Όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν εμφανίστηκε και παρά την εκ νέου επικοινωνία τους, ο Ηλίας Μούζου, που συνοδευόταν από δεύτερο πρόσωπο που καταζητείται, άφησε ελεύθερο τον 27χρονο, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Ακολούθησε, στις 19 Φεβρουαρίου, η ρίψη πυροβολισμών εναντίον της οικίας του 27χρονου, στον Ύψωνα, με τις υποψίες να στρέφονται προς τον Μούζου, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε νέο δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όπως αναφέρει ο 35χρονος Βούλγαρος, ξεκίνησε από την Πάφο με αυτοκίνητο ενοικιάσεως, μαζί με τον 31χρονο επίσης συλληφθέντα και αφού πήγαν στη Λεμεσό, κατέληξαν στον Ύψωνα, νομιζόμενος πως η συνάντηση που θα είχαν σχετιζόταν με χρήματα ή ναρκωτικά. Στο σημείο, προσθέτει στην κατάθεση του, έφτασε πεζός ο 38χρονος, φέροντας ένα πυροβόλο όπλο και μπήκε στο όχημα, όπου άρχισε να σχεδιάζει με τον 31χρονο τη δολοφονία κάποιου προσώπου.

Ήταν τότε που στο κοντινό φαρμακείο εμφανίστηκε ο αστυνομικός που ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το ύποπτο όχημα, ενώ ακολούθησε η ρίψη πυροβολισμών εναντίον των μελών της Αστυνομίας, που έφτασαν στη σκηνή για έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο σοβαρά τραυματίας αστυνομικός δέχθηκε πυρά όταν κατέβηκε από το όχημα του και ανταπέδωσε, αδειάζοντας τη γεμιστήρα του υπηρεσιακού του όπλου, προς το μέρος των δραστών. Ο δεύτερος αστυνομικός επιχείρησε να τους ανακόψει, όταν δέχθηκε δεύτερη ριπή το περιπολικό, ενώ το όχημα ενοικιάσεως διέφυγε με ελιγμούς από τη σκηνή.

Υπενθυμίζεται πως το όχημα, που είχε ενοικιαστεί από 33χρονη από τη Σλοβακία, που επίσης τελεί υπό κράτηση, εγκαταλείφτηκε νότια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ η σύλληψη των δυο πρώτων υπόπτων έγινε την επόμενη μέρα. Αρχικά εντοπίστηκε τραυματισμένος σε παγκάκι ο 31χρονος από την Πάφο, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ακολούθως ο 35χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εντοπίστηκε να περπατά με κατεύθυνση την Πάφο, δυο χιλιόμετρα πριν την πέτρα του Ρωμιού.

Η τελευταία και επεισοδιακή σύλληψη, του Ηλία Μούζου, έγινε χθες στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών, μετά από καταδίωξη οχήματος που οδηγούσε, με συνοδηγό τη συμβία του.

Ο 38χρονος υπέδειξε απόκρημνη περιοχή στο χωριό Άγιο Μάμας, όπου έκρυψε το πυροβόλο όπλο (καλάσνικοφ) ενώ εντοπίστηκαν επίσης, αριθμός φυσιγγίων, 7,5 κιλά εκρηκτικής ύλης τύπου semptex, ένας πυροκροτητής και ένα εμπύρευμα στρατιωτικής χειροβομβίδας μετά του μοχλού οπλίσεως.

Στη συνέχεια ο ύποπτος οδηγήθηκε, για σκοπούς έρευνας, στην κατοικία που ενοικιάζει στο χωριό Καπηλείο και όπου διαμένει η συμβία του με τα δυο τους παιδιά, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, αφού ανέφερε πως αισθανόταν αδιαθεσία.

Ο ίδιος, σε θεληματική του κατάθεση, ομολόγησε την ανάμιξη του και στις τρεις υποθέσεις καθώς και την κατοχή των εκρηκτικών και του όπλου, ενώ ο δικηγόρος του δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του. Ζήτησε, ωστόσο, να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λέγοντας πως ο πελάτης του είναι άρρωστος και χρήζει ιατρικής φροντίδας.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του για περίοδο 8 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως η 26χρονη συμβία του αφέθηκε χθες βράδυ ελεύθερη και θα κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X