ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ερντογάν ντυμένος κοριτσάκι κάνει σχοινάκι στην Λευκωσία (Pics)

Μισός Ερντογάν, μισός Χίτλερ

Ο Κύπριος καλλιτέχνης, Χρίστος Κακουλλής, κάτοχος δύο παγκόσμιων βραβείων στην τέχνη του γκράφιτι, πρόσφατα «έφερε» τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην καρδιά της Λευκωσίας, μέσω ενός γκράφιτι, ιδιαίτερα ανατρεπτικού.

Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, ο καλλιτέχνης έφτιαξε τον Ερντογάν έτσι, ώστε να μοιάζει με ένα κακομαθημένο κοριτσάκι, το οποίο κάνει σχοινάκι, με μια αντλία καυσίμων, με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το εν λόγω γκράφιτι απεικονίζει το μήνυμα που θέλει ο ίδιος να περάσει, σχετικά με τις βουλές του Ερντογάν για να βάλει χέρι και στον υποθαλάσσιο πλούτο της Κύπρου, που δεν είναι άλλος από το φυσικό αέριο.

Ένα άλλο γκράφιτι που δημιούργησε, απεικονίζει ένα πρόσωπο, μοιρασμένο στα δύο. Στην μια πλευρά, διακρίνεται το πρόσωπο του Χίτλερ, ενώ στην άλλη, το πρόσωπο του Ερντογάν. Ο Χρίστος Κακουλλής είπε ότι, αυτό που τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα, όταν έφτιαχνε το εν λόγω σχέδιο, είναι το πόσο μοιάζουν μεταξύ τους τα δύο πρόσωπα.

Τέλος, ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι ο δικός του τρόπος για επανάσταση, είναι η τέχνη του, ενώ χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως καλλιτέχνη της επικαιρότητας. Λέει πως, στις ερωτήσεις για τα επόμενά του σχέδια, απαντά ότι αυτά θα τα προσδιορίσουν οι παγκόσμιες εξελίξεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση