ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «απομονωμένος» ιερέας λειτουργεί κανονικά! (Pics)

Οι φωτογραφίες του κυκλοφορούν και προκαλούν δημόσια κατακραυγή

Κάθε άλλο παρά απομονωμένος σε μοναστήρι είναι ο ιερέας που καταδικάστηκε για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της Έλενας Φραντζή, και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media, το αποδεικνύουν περίτρανα και διαψεύδουν τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής, Ησαΐα.

Διαβάστε, επίσης: Ο ιερέας - πατριός της Έλενας είναι απομονωμένος σε μοναστήρι (vid)

Υπενθυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του, την Δευτέρα, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Μητρόπολη είχε εξαντλήσει όλα τα μέσα που της παρείχε ο νόμος. Δηλαδή, ο ιερέας είχε απομακρυνθεί από την κοινότητά του, ενώ του είχαν αφαιρεθεί όλα τα δικαιώματα της ιεροπραξίας με παιδιά. Παράλληλα, συνέχισε, είχε απομονωθεί σε μοναστήρι και του αφαιρέθηκε η ιδιότητα του πνευματικού και, γενικά, τηρήθηκε η νομοθεσία.

Παρ' όλ' αυτά, οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαψεύδουν πλήρως τα πιο πάνω, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα, ως προς το νόημα των δηλώσεων του Μητροπολίτη, που προκάλεσαν περισσότερο την αγανάκτηση του κοινού.

Η πιο κάτω φωτογραφία, δείχνει τον εν λόγω ιερέα σε εκδήλωση, σε κοινότητα της ορεινής Λευκωσίας, τον Μάιο του 2016:

Η επόμενη φωτογραφία τον δείχνει στην Αναστάσιμη Λειτουργία, τον Απρίλιο του 2017:

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί και ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τον Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής να υποδέχεται τον ιερέα ξανά, πίσω στα καθήκοντά του, μετά την καταδίκη του για την πολύκροτη υπόθεση.

Μάλιστα, ο ιερέας στο βίντεο εμφανίζεται να λέει πως, μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωριών και βασάνων, με την βοήθεια του Θεού, βρισκόταν και πάλι ανάμεσα στους πιστούς. «Με υπομονή, αγάπη και πίστη, άντεξα του χλευασμούς, τις συκοφαντίες, τους διωγμούς, για την άδικη αυτή καταδίκη μου. Όμως, αυτούς τους ανθρώπους, τους συγχωρώ, που έχουν πράξει οτιδήποτε προς το πρόσωπό μου», έλεγε μεταξύ άλλων, ενώπιον του Μητροπολίτη.

Δεν προνοείτο καθαίρεση

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής την Δευτέρα, μεταδόθηκε, επίσης, απόσπασμα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, ο οποίος είπε ότι ο εν λόγω ιερέας είχε καταδικαστεί για άσεμνη επίθεση κατά γυναικός, βάσει παλαιότερης νομοθεσίας, που δεν προέβλεπε την καθαίρεσή του.

Η πιο πάνω δήλωση, όπως είναι φυσικό, προκαλεί διάφορα ερωτήματα, καθώς η Εκκλησία μπορεί να καθαιρεί και να αφορίζει ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη από αυτήν, αλλά όχι εκπροσώπους της, που ασελγούν κατά των γυναικών και μάλιστα ανηλίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X