ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Νέο Κύμα»: Το νέο αριστερό κίνημα που ετοιμάζεται στην Κύπρο

Ποιος το ετοιμάζει και ποιους θα επηρεάσει;

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμος για να κατέβει στην πολιτική σκηνή του τόπου με ένα κίνημα που θα έχει σοσιαλιστικό και αριστερό υπόβαθρο. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Καθημερινή προσθέτοντας ότι η ονομασία του κινήματος θα είναι «Νέο Κύμα».


Θυμίζουμε ότι ο κύριος Χριστοφίδης δεχόταν πιέσεις από διάφορους κύκλους ώστε να κατέλθει ως υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές κάτι που ωστόσο δεν έπραξε. Το κίνημα θα στηρίζεται από μια μερίδα ακαδημαϊκών και επιστημόνων και ίσως παραγόντων από το εξωτερικό . Το νέο κίνημα αναμένεται ότι θα μπει στον πολιτικό «στίβο» στις Ευρωεκλογές του 2019.


Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής οι πληροφορίες για το νέο κίνημα δεν πέρασαν απαρατήρητες αφού όπως όλα δείχνουν στο Κυπριακό αλλά και το ιδεολογικό υπόβαθρο θα κινείται στις θέσεις και αρχές του κόμματος της Αριστεράς. Σε περίπτωση που το κίνημα περάσει από την θεωρία στην πράξη τότε τίθεται το ερώτημα ποιο κόμμα θα επηρεάσει. Λόγω της «ταυτότητας» του ενδέχεται να προσελκύσει ψηφοφόρους της αριστεράς και του ΑΚΕΛ ωστόσο Κομματικά στελέχη από την άλλη δεν ανησυχούν ιδιαίτερα εκτιμώντας πως –βάσει των συμμετεχόντων– κάτι τέτοιο δεν θα πλήξει το ΑΚΕΛ αλλά περισσότερο τον ΔΗΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση