ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο βίντεο από την επίθεση στην Πύλα - Ξηλώνουν το συρματόμπλεγμα

Στο βίντεο, διακρίνονται οι Τουρκοκύπριοι να σπρώχνουν μέλη των δυνάμεων του ΟΗΕ

24news team

Νέο βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια στην Πύλα κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες σε τουρκικό ιστότοπο.

Στο βίντεο, διακρίνονται οι Τουρκοκύπριοι να σπρώχνουν μέλη των δυνάμεων του ΟΗΕ, ενώ στη συνέχεια μια μπουλντόζα ξηλώνει το συρματόμπλεγμα.

Σε ετοιμότητα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ μετά τα επεισόδια στην Πύλα

Η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) βρίσκεται σε ετοιμότητα να αναλάβει δράση εάν χρειαστεί για να αποτρέψει την επανέναρξη οποιωνδήποτε μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών στη νεκρή ζώνη, δήλωσε το Σάββατο το πρωί στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς για το πως είναι τώρα η κατάσταση μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα και τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών.

«Απαράδεκτες» οι επιθέσεις κατά ειρηνευτών ΗΕ, λέει η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στην Πύλα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καλώντας την Τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη. «Καταδικάζω σθεναρά τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ από Τ/κ προσωπικό», έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο η κ. φον ντερ Λάιεν το βράδυ της Παρασκευής. «Οι απειλές και οι επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες», πρόσθεσε. «Η ΕΕ καλεί επίσης την Τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντολή της αποστολής του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη και να απέχει από ενέργειες που εντείνουν τις εντάσεις», σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση