ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση - Θα μας «κάψει»

Η σχετική ανακοίνωση

Νέα Πορτοκαλί Προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής η ώρα 09:00 μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου η ώρα 06:00.

Αναλυτικότερα, η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό τα νότια και δυτικά παράλια δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 25 βαθμούς κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία, αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 32 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινα.

Ασθενής χαμηλή πίεση αλλά και θερμή και ξηρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ σε συνδυασμό με την επίδραση του συνοπτικού συστήματος Κλέων στην Κεντρική Μεσόγειο, στο νησί θα επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά και θερμός. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο το απόγευμα, παροδικά στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά, παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Η θερμοκρασία την Κυριακή, θα σημειώσει μικρή πτώση στο εσωτερικό, ενώ στα παράλια θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μέχρι την Τρίτη ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει γενικά, σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει όμως, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 43°C 26°C 12%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 37°C 26°C 40%
Λεμεσός: 36°C 21°C 43%
Αεροδρόμιο Πάφου: 32°C 24°C 74%
Φρέναρος: 40°C 27°C 33%
Πρόδρομος: 32°C 21°C 19%
Πόλις Χρυσοχούς: 34°C 24°C 57%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση