ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα άφιξη μεταναστών – Πόσα πλήρωσαν στον Τούρκο διακινητή

Τα 14 πρόσωπα εντοπίσθηκαν από την Αστυνομία στον κύριο δρόμο Πωμού- Πόλεως Χρυσοχούς γύρω στις 02.30

ΚΥΠΕ

Νέα άφιξη άτυπων μεταναστών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην θαλάσσια περιοχή του Πωμού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας διακινητής μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος από τα Μικρασιατικά παράλια 14 άτυπους μετανάστες τους οποίους αποβίβασε σε ακτή, στην περιοχή του Πωμού.

Τα 14 πρόσωπα, εκ των οποίων, 13 άντρες και ένας 14χρονος έφηβος, εντοπίσθηκαν από την Αστυνομία στον κύριο δρόμο Πωμού- Πόλεως Χρυσοχούς γύρω στις 02.30.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να πλήρωσαν 3.500 δολάρια ο καθένας στον Τούρκο διακινητή για την μεταφορά τους στην Κύπρο. Ξεκίνησαν στις δέκα το βράδυ της Τρίτης από λιμάνι κοντά στην Μερσίνα και έφτασαν στις ακτές του Πωμού, μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυκτα.

Οι 14 μεταφέρθηκαν ακολούθως στον αστυνομικό σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς για λήψη καταθέσεων ενώ αργότερα θα μεταφερθούν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Εντοπισμός 20 ατόμων που φαίνεται να αφίχθηκαν με βάρκα στον Πρωταρά

Είκοσι άτομα, τα οποία φέρεται να αφίχθηκαν με βάρκα, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα να περιφέρονται στο δρόμο Πρωταρά – Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα 20 άτομα, 17 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, εντοπίστηκαν από πολίτη να περιφέρονται λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Αυγούστου, κοντά στον παραλιακό δρόμο Πρωταρά – Αγίας Νάπας.

Φαίνεται ότι το σκάφος των 20 ατόμων δεν εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και κατάφεραν να βγουν στη στεριά ενώ η βάρκα τους εντοπίστηκε κοντά σε παραλιακό ξενοδοχείο στον Πρωταρά.

Τα 20 άτομα οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου για λήψη καταθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση