ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόρφου για Μονή Αββακούμ - «Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις»

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο φρικτές οι δοκιμασίες πίστεως για όσους εμβολιάστηκαν

24news team

Σε αγρυπνία που τελέστηκε στις 15/03 στον Ιερό Ναό Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος σχολίασε τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στην Εκκλησία της Κύπρου και αφορούν το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Ο Μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε μεταξύ άλλων, πως, «οι δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις για να σκανδαλίσουν την πίστη των Χριστιανών», ενώ όπως είπε πρόκειται για μια δοκιμασία πίστεως για όσους εμβολιάστηκαν.

Αρχικά, ο Μητροπολίτης Νεόφυτος ανέφερε πως πρόκειται για μια εποχή όπου «οι δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις για να σκανδαλίσουν την πίστη των Χριστιανών. Τωρα βεβαίως, με όλα αυτά που ακούμε που γίνονται και θα γίνουν, περισσότερο θα δοκιμαστεί η πίστη των ολιγόπιστων Χριστιανών για να γίνουν άπιστοι. Οι υπόλοιποι ας ελπίσουμε να είμεθα στους υπόλοιπους, που έχουμε περισσότερη πίστη από την ολίγη και θα ενδυναμώσει η πίστη μας, μέσα από αυτά όλα τα σκάνδαλα. Μη ξεχνάτε τι λέει στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ο Κύριος, ''ανάγκη εστί του ελθείν τα σκάνδαλα’’. Και επειδή είναι δυσερμήνευτο το χωρίο τούτο, ποιος τόλμησε να το ερμηνεύσει. Γιατί είναι αναγκαίο στη ζωή των πιστών να έρθουν τα σκάνδαλα; Ο Απόστολος των Εθνών, ο Απόστολος Παύλος λέει στην προς Κορινθίους “ανάγκη ελθείν ίνα οι δόκιμοι φανεροί γένονται”. Για να φανερωθεί ποιοι είναι οι δόκιμοι, ποιοι είναι δηλαδή οι πραγματικοί πιστοί του Χριστού».

Ακολούθως ανέφερε πως «φαίνεται ότι μετά τον εμβολιασμό, που ήταν μια φοβερή δοκιμή και τώρα γίνεται φρικτή για όσους έχουν εμβολιαστεί και τα σκάνδαλα, κληρικών ιδιαιτέρως αλλά και πολιτικών και νομοσχέδια που γίνονται άνομα, είναι μια πολύ μεγάλη δοκιμασία της πίστης. Τι κάνουμε εμείς; Αγρυπνούμε, σιωπούμε, προσευχόμαστε αφού όλοι λαλούν και παραλαλούν τουλάχιστον οι πιστοί λεν αυτό που λέει ο Ιωάννης, «δώσμου Χριστέ μου την υπομονή και την πίστη των Αγίων», να που τώρα ήρθε η ώρα και ας γίνουμε ο περίγελος των ολιγόπιστων και των άπιστων. Μήπως ο Χριστός δεν έγινε; Ότι έγινε ο Χριστός να γίνουμε και εμείς. Εμείς το αξίζουμε γιατί βρισκόμαστε λίγο ή πολύ εν αμαρτίαις. Άρα πρέπει μας…»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση