ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μονή Αββακούμ: Διερευνούν καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Τι λένε οι πληροφορίες

24news team

Δεν λένε να κοπάσουν οι καταγγελίες για την Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι που ταλανίζουν την Εκκλησία και έχουν σοκάρει ολόκληρη την κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν ενώπιον τους καταγγελία, για σεξουαλική παρενόχληση από μοναχό σε άτομο που είχε κάποια σχέση παλαιότερα με την Μονή.

Οι Αρχές, τονίζουν πως διερευνάται η υπόθεση με μεγάλη προσοχή με την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων να έχει ήδη σηκώσει μανίκια.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών σε σχέση με την αυτεπάγγελτη έρευνα της Αστυνομίας για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο δείχνει μοναχό να χτυπά γυναίκα.

Θυμίζουμε πως οι αστυνομικές αρχές διερευνούν δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Η πρώτη υπόθεση αφορά οικονομικής φύσεως θέματα και καταγγέλθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα. Την εν λόγω υπόθεση ανάλαβε η Ομάδα Ανακριτών από την Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος. Η δεύτερη υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Αρχηγείου και αφορά σε καταγγελίες από πλευράς μοναχών της συγκεκριμένης Μονής που σχετίζονται με αδικήματα όπως επίθεση, απειλή, βιαιοπραγία και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση