ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μοναδικό το θέαμα - Οδοιπορικό στα φράγματα που υπερχείλισαν (pics, vids)

Εντυπωσιακές εικόνες

Δημήτρης Λουκά

Η κακοκαιρία που επηρεάζει τις τελευταίες μέρες την Κύπρο έχει και τα καλά της αφού η εισροή στα φράγματα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητική. Το 24news επισκέφθηκε δυο από τα φράγματα της επαρχίας Λευκωσίας και το θέαμα είναι φαντασμαγορικό. Ο λόγος για το φράγμα της Ταμασσού και αυτό της Κλήρου.

Διαβάστε επίσης Άγριο ξύλο με μπράβους σε εστιατόριο στην Κερύνεια - Εμπλέκεται υποψήφιος «βουλευτής»

Τα δυο συγκεκριμένα φράγματα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Σε συνομιλία που είχαμε με κάτοικους της Κλήρου μας τονίστηκε ότι πολλοί περαστικοί σταματούν για να απολαύσουν και να απαθανατίσουν το θέαμα με το κινητό τους.

Οι εικόνες που θα ακολουθήσουν είναι λες και είναι βγαλμένες από κάποια κινηματογραφική ταινία με το τοπίο γύρω από τα φράγματα να είναι ειδυλλιακό.

Φράγμα της Κλήρου

Στα μεγάλα φράγματα εντάσσεται αυτό της Κλήρου, καθώς είναι χωρητικότητας 215.000m3 (κυβικά μέτρα) και επιφάνειας λίμνης 180.000m2 (τετραγωνικά μέτρα), σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κλήρου.

Πρόκειται για χωμάτινο φράγμα, το οποίο μαζεύει το νερό του ποταμού Σερράχη, ενώ ο σκοπός της δημιουργίας του είναι η άρδευση και ο εμπλουτισμός.

Το ανάχωμά του έχει ύψος 38 μέτρα και ύψος 265 μέτρα, ενώ ο υπερχειλιστής έχει μήκος 59 μέτρα.

Φράγμα Ταμασσού

Το μικρό φράγμα Ταμασσού βρίσκεται κοντά στο Πολιτικό, Πέρα Ορεινής, Καμπιά, Πάνω Βουνό και Αγίου Ηρακλείδιου και βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας.

Το φράγμα είναι χτισμένο από άμμο στην κοιλάδα που σχηματίζεται από τον ποταμό Πεδιαίο και τελείωσε το 2002.

Ο σκοπός του φράγματος είναι να περιοριστεί η ραγδαία κάθοδος του ποταμού προς τη Λευκωσία και βοηθά να εμπλουτίζουν τα υπόγεια ύδατα στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X