ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεμονωμένη καταιγίδα στο «μενού» του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης αλλά και της κατά τόπους αυξημένης χαμηλής νέφωσης, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές στα ορεινά, στα νότια, στα ανατολικά αλλά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά στα νοτιοδυτικά, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, ενώ η θάλασσα θα παραμείνει γενικά μέχρι ταραγμένη, παρόλο που αργότερα στα ανατολικά, θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ανατολικά και στο εσωτερικό, αναμένεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές στα ορεινά, στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού.

Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση