ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μειώνεται η λίστα αναμονής στα Δημόσια Νοσοκομεία

Το συμπληρωματικό πρόγραμμα αφορά 20.000 οφθαλμολογικές εξετάσεις

Με στόχο τη μείωση των λιστών αναμονής των ασθενών στα κρατικά νοσηλευτήρια, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα συμπληρωματικό πρόγραμμα που αφορά την αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, για οφθαλμολογικές εξετάσεις και για εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, το συμπληρωματικό πρόγραμμα αφορά 20.000 οφθαλμολογικές εξετάσεις Προγράμματος θα εξασφαλιστούν με εξοικονομήσεις από το κονδύλι του Υπουργείου Υγείαςστην τιμή των 40 ευρώ ανά εξέταση και το συνολικό του κόστος θα ανέλθει στα 800 χιλιάδες ευρώ. Εγκρίθηκε επίσης η αγορά υπηρεσιών υγείας για εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας στην τιμή των 135 ευρώ ανά εξέταση, συνολικού κόστους 675 χιλιάδων ευρώ.

Το Υπουργικό εξουσιοδότησε εξάλλου τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη να συνεχίσει το Πρόγραμμα αγοράς υπηρεσιών και να εγκρίνει την εφαρμογή του σε παγκύπρια κλίμακα.

`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι πρόσθετες πιστώσεις για την εφαρμογή του πιο πάνω συμπληρωματικού Προγράμματος θα εξασφαλιστούν με εξοικονομήσεις από το κονδύλι του Υπουργείου Υγείας που αφορά την ιατρική περίθαλψη στην Κυπριακή Δημοκρατία. Οι πιστώσεις αυτές ανέρχονται στο 1 εκ. 475 χιλιάδες ευρώ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X