ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάνα και γιος έβαζαν τις κόρες να ζητιανεύουν και τις χτυπούσαν αν δεν έφερναν λεφτά

Η μικρότερη ζητιάνευε καθημερινά

Σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών, καταδικάστηκαν χθες μάνα και γιος από την Ελλάδα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για υποθέσεις εμπορίας ενήλικων προσώπων με σκοπό την επαιτεία και εκμετάλλευση στην εργασία. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τόσο η μητέρα όσο και ο γιος εκμεταλλεύονταν τις κόρες και αδελφές αντίστοιχα, ενώ παράλληλα τις χτυπούσαν.

Με βάση τα ίσα ανέφερε η μεγαλύτερη κόρη στο δικαστήριο, μέχρι το 2012 συντηρούνταν από το Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο όταν το επίδομα αποκόπηκε, εργάστηκε για λίγο χρονικό διάστημα σε ψησταριά, ενώ η μητέρα και ο αδελφός της βρήκαν δουλειά σε μπυραρία.
«Στην μπυραρία ο ιδιοκτήτης της είπε ότι έπρεπε να κάνει ποτά με πελάτες. Τα λεφτά που της έδινε ο ιδιοκτήτης, 5 με 10 ευρώ τη νύκτα, τα έδινε στη μητέρα της και αν κάποια νύκτα δεν έπαιρνε λεφτά στο σπίτι η μάνα της θύμωνε και την έβριζε με τις φράσεις: «Άχρηστη γιατί δεν έφερες λεφτά; Τι έκανες όλη νύκτα». Μάλιστα την κτυπούσε με χαστούκια στο πρόσωπο και της τραβούσε τα μαλλιά. Τα περιστατικά αυτά, γίνονταν στην παρουσία του αδελφού και της αδελφής της. Στην μπυραρία επειδή αρνείτο να πηγαίνει με πελάτες, την ανάγκαζαν να πλένει τα πιάτα», αναφέρει η εφημερίδα.

Η μικρότερη αδερφή, κατέθεσε ότι ζητιάνευε στον δρόμο καθώς η μητέρα της την απειλούσε ότι θα την πετούσε έξω από το σπίτι εάν δεν έβρισκε χρήματα και μάλιστα της είπε ότι έχει υποχρέωση να την φροντίσει, όπως έκανε και η ίδια για αυτήν τόσα χρόνια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση