ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: «Παραλίες κοπράνων και ακαθαρσιών» (Pics)

Εικόνες που προκαλούν αηδία και φέτος

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού, οι παραλίες της οποίας έχουν μετατραπεί και φέτος σε «παραλίες κοπράνων, απορριμμάτων και ακαθαρσιών», εξαιτίας των πλοίων που αδειάζουν τα λύματά τους στην θάλασσα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Limassol Professional Lifeguards, καμία αρμόδια αρχή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν, για την αντιμετώπιση του φαινομένου που μαστίζει και φέτος την Λεμεσό:

«ΠΡΟΣΟΧΗ προς όλους τους λουόμενους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι παραλίες της Λεμεσού μετατράπηκαν σε παραλίες κοπράνων, απορριμάτων και ακαθαρσιών, από τα 3 ή 4 μόνο πλοία που "κουλιάζουν" έξω από το λιμάνι της Λεμεσού. Αφήνουν ανεμπόδιστα τις ακαθαρσίες τους θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των λουόμενων και δυστυχώς καμία αρμόδια αρχή δεν μπαίνει στη διαδικασία να αναλάβει αυτή την τόσο σοβαρή ευθύνη που χρήζει άμεσης παρέμβασης. Δυστυχώς ούτε το Υπουργείο περιβάλλοντος, αρχή λιμένων ή τμήμα αλιείας, δεν αναλαμβάνει να συνετίσει και να εκδιώξει με ποινικές κυρώσεις τους πρωταίτιους της εγκληματικής καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος μας, όπως επίσης και οικονομικής, αφού ουκ ολίγοι τουρίστες μόλις αντικρίσουν το εμετικό και επικίνδυνο για την υγεία θέαμα, εξαφανίζονται από τις παραλίες μας.
Ντροπή στους αρμοδίους για την αδιαφορία τους. Κύριοι, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα τις ευθύνες σας!»

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση