ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Μετά τον θάνατο ηλικιωμένου, εξοπλίστηκαν τα ασθενοφόρα (Vid)

«Παγιδευμένοι» στην προσφυγική πολυκατοικία χωρίς ανελκυστήρα

Μια τραγωδία συντελέστηκε τον περασμένο Ιούνιο στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στην Λάρνακα, ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.


Λεμεσός: Νεκρός άντρας στην παραλία Δασούδι


Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο 69χρονος Κυριάκος Γιάγκου, που διέμενε σε πολυκατοικία του συνοικισμού με την σύζυγό του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο γύρω στα μεσάνυχτα. Η σύζυγός του ειδοποίησε το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε, αλλά το πλήρωμα δεν μπορούσε, πρακτικά, να ανταποκριθεί, εξαιτίας της κατασκευής των κτιρίων και της έλλειψης ανελκυστήρα. Το αποτέλεσμα ήταν το να επέλθει αναπόφευκτα το μοιραίο.


Νέο κύμα κακοκαιρίας από απόψε


Όπως ανέφερε η σύζυγος του 69χρονου, το μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου έβαλαν τον άτυχο Γιάγκου πάνω στο φορείο, ωστόσο δεν τους χωρούσε να περάσουν από την πόρτα. Τότε τους έπεσε το φορείο και ο άνδρας κτύπησε το κεφάλι του στην πόρτα, με αποτέλεσμα να ανοίξει αιμορραγία.

Τότε, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συμβάλει με ειδικό εξοπλισμό, ωστόσο η άφιξή της έγινε αρκετή ώρα αργότερα, με αποτέλεσμα ο 69χρονος να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Έφτασε νέος ειδικός εξοπλισμός

Μετά το τραγικό συμβάν στους Άγιους Ανάργυρους, τα ασθενοφόρα εξοπλίστηκαν με ειδικό κάθισμα με ερπίστριες, οι οποίες βοηθούν στο εύκολο ανέβασμα και κατέβασμα από σκάλες.

Ο εξοπλισμός αυτός, όμως, έφτασε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο, τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Κυριάκου Γιάγκου.

Η ανακοίνωση για τον εξοπλισμό έγινε από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, έγραψε τα εξής: «Όλα τα καινούρια μας ασθενοφόρα διαθέτουν τις αυτόματες καρέκλες μεταφοράς πασχόντων απο σκάλες».

Ικανοποίηση ΟΠΑΚ

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άφιξη του νέου εξοπλισμού, καθώς με αυτόν θα διευκολυνθούν σε μεγάλο βαθμό άτομα με αναπηρίες, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες:

«Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι τα καινούργια ασθενοφόρα που παραλήφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι εξοπλισμένα με ειδικές καρέκλες για μεταφορά ατόμων που δεν μπορούν να περπατήσουν από τις σκάλες, όταν δεν υπάρχει ανελκυστήρας. Αν σας χρειαστεί ποτέ, ενημερώστε την υπηρεσία ότι θα χρειαστείτε εσείς ή το άτομο για το οποίο καλείτε μεταφορά με τέτοια καρέκλα. Είναι μια σημαντική αναβάθμιση τα τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και αναπηρίες.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση