ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μόνο τόσα σου... χαρίζουν για να μη σε «γράψει» το ραντάρ

Τι άλλαξε

24news team

Οι κάμερες τροχαίας σε συνδυασμό με τις περιπολίες των αστυνομικών, είναι από τα δυνατά χαρτιά των Αρχών για την επίβλεψη των οδηγών, έτσι ώστε να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ωστόσο, οι οδηγοί την γλυτώνουν στο παρά κάτι αφού η λεγόμενη... χάρη έχει αλλάξει σε όσους εντοπίζονται να οδηγούν με αυξημένη ταχύτητα, σε σχέση με το όριο που καθορίζεται ενώ η «χάρη», δεν έχει αλλάξει για τους αυτοκινητόδρομους.

Συγκεκριμένα, στους αυτοκινητόδρομους (highway) παραμένει το «όριο ανοχής» του 20%, όπως άτυπα αυτό δινόταν στους οδηγούς. Άρα, οι οδηγοί στους αυτοκινητόδρομους, συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα να κινούνται μέχρι και με ταχύτητα 120 αντί 100χλμ, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Όσον αφορά τους δρόμους που το επιτρεπόμενο όριο είναι 50χλμ, 65χλμ και 80χλμ, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον, δεν ισχύει η χάρη του 20%, αφού αυτή έχει μειωθεί στο 10% + 2 χιλιόμετρα. Δηλαδή, αν το όριο σε συγκεκριμένο δρόμο είναι 50χλμ, πλέον επιτρέπεται στον οδηγό να υπερβαίνει το όριο μόνο κατά 10% (δηλ. 5 χιλιόμετρα) συν 2χλμ, άρα 57χλμ.

Στα 58 χιλιόμετρα, ο οδηγός τιμωρείται ενώ το ίδιο πράγμα ισχύει και στους υπόλοιπους δρόμους που το όριο είναι 65χλμ και 80χλμ.

Οι ποινές για την ταχύτητα

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση