ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Κύπρος: Τα προκλητικά πλαίσια που εμφανίζονται στην φωτογραφία προφίλ

Σάλος και έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γιάννος Λύτρας

Έντονα προκλητικό για τους πολίτες της Κύπρου, είναι το νέο πλαίσιο που προτείνεται στο facebook για τις φωτογραφίες προφίλ και έχει σχέση με το ψευδοκράτος.

Το Facebook αποφασίσει για την διάθεση του περιεχομένου

Με αφορμή την συμπλήρωση των 34 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους (15 Νοεμβρίου), το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει ως επιλογές πλαισίου, σχετικά γραφικά για την επέτειο. Μάλιστα, αναγράφονται συνθήματα στην Τουρκική γλώσσα.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργούν τέτοια πλαίσια. Ο χρήστης μπορεί να δώσει όνομα στο πλαίσιο που δημιουργεί και να δώσει λέξεις κλειδιά, προκειμένου να στοχεύσει στις ομάδες χρηστών που επιθυμεί.

Το Facebook, όπως αναφέρεται στους όρους χρήσης, διατηρεί το απόλυτο και απεριόριστο δικαίωμα να αποφασίζει, κατά την αποκλειστική διακριτική του ευχέρεια, για τη διάθεση του Περιεχομένου εφέ στα Προϊόντα του.

Ωστόσο, στους όρους αναφέρεται χαρακτηριστικά και το εξής: «Εφόσον προβούμε στη διάθεση του Περιεχομένου εφέ στους χρήστες, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να παράσχουμε το Περιεχόμενο εφέ που έχετε δημιουργήσει στο κοινό που έχετε καθορίσει (μέσω των εργαλείων της Πλατφόρμας δημιουργίας εφέ κάμερας). Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το Περιεχόμενο εφέ θα γίνεται διαθέσιμο στο κοινό για το οποίο προορίζεται σε όλες τις περιπτώσεις».

Έφτασαν και τα μαχητικά

Μάλιστα, πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες που γίνονται στα κατεχόμενα, για τους αυριανούς εορτασμούς της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Από το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, «σκίζουν» τον ουρανό της Λευκωσίας, προκαλώντας αναστάτωση στους κάτοικους Παλλουριώτισσας και Καϊμακλίου.

Τα μαχητικά, διεξάγουν δοκιμαστικές πτήσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η έκδοση ΝΟΤΑΜ, ενώ την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν καθ’ όλη την διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση