ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Κατέθεσαν 127,000 σε... λάθος άτομο

Τι δήλωσε ο Ανώτερος λειτουργός Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας για το ΕΕΕ

24news team

Σε μια νέα εποχή μπαίνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ΕΕΕ, καθώς πλέον αυτές γίνονται ηλεκτρονικά, με τους αιτούντες να μπορούν να ανεβάσουν απευθείας στον λογαριασμό τους τα δικαιολογητικά, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία. Όπως ανέφερε ο Φάνος Κουρουφέξης, Ανώτερος λειτουργός Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, στην εκπομπή του ALPHA, «Alpha Ενημέρωση», τους τελευταίους έξι μήνες η ομάδα του τμήματος διαχείρισης επιδομάτων, εργάζεται για τις ηλεκτρονικές υφιστάμενες αιτήσεις αλλά και για τις νέες. Σημειώνει ότι οι δικαιούχοι σήμερα δεν ξεπερνούν τους 19.000, με το 90% εξ αυτών να είναι ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, ή με χρόνιες ασθένειες που δεν μπορούν να εργαστούν και άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Δικαιούχοι και εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα αλλά και άνεργοι

Ο κος. Κουρουφέξης διευκρινίζει ότι δικαιούχοι είναι και οι εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα ωστόσο ο αριθμός αυτής της κατηγορίας είναι χαμηλός. Στο ΕΕΕ περιλαμβάνονται και οι άνεργοι οι οποίοι όμως συνήθως κάνουν σύντομο πέρασμα από το επίδομα καθώς σκοπός είναι η εξεύρεση εργασίας. Τονίζει παράλληλα ότι κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά με βάση τα κριτήρια του κάθε άνεργου.

Κατέθεσαν 127,000 σε... λάθος άτομο

Ο κος. Κουρουφέξης, αναφέρθηκε και σε μια απίστευτη περίπτωση, όπου γυναίκα πήρε στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας μια βεβαίωση ότι η τράπεζα έκανε λάθος μια χρεοπίστωση βάζοντάς της στον λογαριασμό της... 127,000 χωρίς να τα δικαιούται! Εννοείται όμως ότι μετά πήραν πίσω τα χρήματα αυτά και της απολογήθηκαν, λέγοντάς της ότι προορίζονταν για... κάποιον άλλο. «Εμείς ως υπηρεσία» δηλώνει, «τα εντοπίζουμε αυτά, λόγω του ότι έχουμε εξαιρετικά συστήματα και εξαιρετικούς λειτουργούς».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση