ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κόντρα Λιασίδη – ΚΙΣΑ: «Αυτά τα θεωρεί ακτιβισμό»

Οι σχετικές αναρτήσεις

24news team

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε ΚΙΣΑ και στον Κοινοτάρχη Χλώρακας Νίκο Λιασίδη με φόντο τα χθεσινά (27/08) επεισόδια στη Χλώρακα. Συγκεκριμένα, η Μ.Κ.Ο με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως ο κοινοτάρχης Χλώρακας κατά τα χθεσινά επεισόδια επιτέθηκε σε Σύρο ο οποίος προσπάθησε προστατεύσει την 8χρονη κόρη του. Από την άλλη, ο κος Λιασίδης χαρακτήρισε τις κατηγορίες της ΚΙΣΑ ανυπόστατες, αναφέροντας ότι θα προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η ανάρτηση ΚΙΣΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά το τέλος της ούτω καλούμενος διαμαρτυρίας στη Χλωρακα, ομάδες συνολικά 200 - 300 προσώπων, ξεκίνησαν πογκρόμ στη χλωρακα, λεμπα και έμπα με επιθεσεις με ρόπαλα και μαχαιρια κατά Συριων και των κατοικιών και περιουσίας τους και της θρησκείας τους.

Σε μια απο αυτες τις ομάδες, με βαση την πληροφορηση μας, συμμετειχε ο ίδιος ο κοινοταρχης Χλωρακας ο οποίος, σύμφωνα με ισχυρισμο, επιτεθηκε σε Συριο ο οποίος προσπαθησε να προστατεύσει την 8χρονη κόρη του, και του προκάλεσε σωματική βλάβη. Ο εν λογω Συριος μεταφερθηκε στις πρωτες βοηθειες και προτίθεται να προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία.

Αυτά τα πογκρόμ δεν ήταν ούτε αυθόρμητα ούτε αντίδραση σε ισχυριζομενες προκλήσεις εκ μέρους μεταναστων. Εδω και μερικές μερες, και ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα, ακροδεξια και φασιστικά στοιχεια κινητοποιουσαν τους ομοιδεατες τους μεσω των ΜΚΔ, να παραστουν και συγκροτήσουν ταγματα εφοδου "για να καθαρισουν" την Πάφο και στη συνεχεια ολοκληρη την Κυπρο απο τους πρόσφυγες.

Η ΚΙΣΑ έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να ενημερώσει και κινητοποιησει την αστυνομια για να λαβει τα απαραιτητα μετρα. Σημερα μάλιστα, δεσμευτηκε το γραφειο τυπου της αστυνομιας οτι θα ενημερωνε το ΤΑΕ Παφου για να επικοινωνησει μαζι μας για το θεμα και το χθεσινο συμβαν στη χλωρακα και την κατασταση που επικρατει. Δυστυχώς κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας.

Συμφωνα με τις πληροφορίες μας η Αστυνομια ηταν στα αρχικα τουλαχιστον σταδια απλός "θεατής" των επιθεσεων ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί οποιεσδήποτε συλλήψεις.

Τα ΜΜΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφια, παραπληροφορουν για ακόμα μια φορά για δήθεν επιθέσεις εκ μέρους των προσφύγων και μεταναστών, στρωνοντας και παλι το χαλι στην συγκάλυψη και επικρατηση του ρατσισμου και της ξενοφοβιας.
Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι η φασιστικη και ακροδεξιά βία και ο ρατσισμός έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που τίθεται επιτακτικά οσο ποτε αλλοτε η ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής αποτελεσματικών μέτρων αντιμετώπισης της αφού τυχόν μη άμεση και αποτελεσματικη αντίδραση του κράτους, δίνει το μήνυμα ότι μπορούν να παρανομούν και παραβιάζουν τους νομους αλλα και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλων ανθρώπων, χωρίς καμια συνέπεια και με πληρη ατιμωρησία καταργωντας το κρατος δικαίου.

Η απάντηση Λιασίδη

Δυστυχώς είμαι στην δυσάρεστη θέση να πληροφορούμαι ότι ο αρχηγός παράνομου Σωματείου(Μ.Κ.Ο) με τον τρόπο του,τις ενέργειες του,την συμπεριφορά του και τις αναρτήσεις του στα Μ.Κ.Δ εξωθεί αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να διαπράττουν αδικήματα σε βάρος τόσο έμενα ως Κοινοτάρχη προσωπικά αλλά και σε βάρος πολιτών της Κ.Δ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επεισόδια και έκτροπα που απειλούν την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης εξωθεί αλλοδαπούς να κάνουν καταγγελίες εναντίον μου με ανυπόστατες κατηγορίες, κάτι το οποίο είχε κάνει και στο παρελθόν σε παλαιότερη διαδήλωση χωρίς να υπάρχει καμία βάση και όλα αυτά τα δημοσιοποιεί και τα αναπαράγει για να παραπλανήσει.

Αυτά τα θεωρεί ακτιβισμό.

Επεφύλασσω κάθε νόμιμο δικαίωμα που μου παρέχει ο νόμος για να λάβω νομικά μέτρα και παράλληλα θα προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση