ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κομπίνα fake γιατρού για... τροχαία - Γνώριζε η μητέρα του

Πώς τον τσάκωσαν

24news team

Απίστευτη κομπίνα από 34χρονο, ο οποίος υποδυόταν τον γιατρό και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένες.

Ο 34χρονος, προσέγγιζε γυναίκες και τους έλεγε πώς κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο βρίσκεται στο νοσοκομείο και άμεσα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Για την υπόθεση, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και στην μητέρα του 34χρονου Βούλγαρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές μετά από εξετάσεις, εντόπισαν μαρτυρία, η οποία εμπλέκει την μητέρα του 34χρονου στην κομπίνα ενώ φαίνεται πώς έκανε τα στραβά μάτια αφού γνώριζε την όλη δράση του γιου της.

Πώς τον τσάκωσαν

Το ΤΑΕ Πάφου ενημερώθηκε από τραπεζικό ίδρυμα ότι τους επισκέφτηκε μία γυναίκα, η οποία επιθυμούσε να κάνει ανάληψη χρημάτων ύψους 20 χιλ. ευρώ.

Ο υπάλληλος της τράπεζας κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι κάλεσε τις Αρχές και τους ανέφερε πώς πιθανό να επρόκειτο για απάτη.

Η γυναίκα και το τραπεζικό ίδρυμα συνεργάστηκαν με το ΤΑΕ Πάφου και κατόπιν τούτου έγινε παρακολούθηση της γυναίκας από την τράπεζα προς το σημείο συνάντησης αφού καθοδηγείτο τηλεφωνικά από τον 34χρονο.

Μετά από διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν το θύμα στην περιοχή της Εκκλησίας του Αγίου Κενδέα, κατά την παραλαβή του φακέλου έδρασαν άμεσα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και συνέλαβαν επ` αυτοφόρω τον 34χρονο.

Ο 34χρονος, που φέρεται να έχει και συνεργάτες, απέσπασε σε δύο περιπτώσεις 10 χιλιάδες ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστες γυναίκες και χθες μετέβη για να παραλάβει άλλες 20 χιλ. ευρώ που δήθεν προορίζονταν για την αποθεραπεία συγγενικών τους προσώπων.

Τα παραδέχθηκε όλα

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου κ. Ιωάννου, ανακρινόμενος στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου ο 34χρονος παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις σε βάρος δύο ανυποψίαστων γυναικών ύψους 10χιλ. ευρώ και 7 χιλ. ευρώ αλλά χτες μιας τρίτης περίπτωσης που ωστόσο κατά την παράδοση των χρημάτων από την παραπονούμενη γυναίκα αυτός συνελήφθη επ’ αυτοφόρω.

Όσον αφορά τα χρηματικά ποσά που απέσπασε ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι αυτά, τα απέστειλε στην χώρα του την Βουλγαρία.

Πολλές οι καταγγελίες

Τις τελευταίες μέρες γίνονταν καταγγελίες στην Αστυνομία από πολίτες οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, δέχονταν τηλεφώνημα, από άγνωστο αριθμό και τους αναφερόταν ότι δήθεν η κόρη τους, ο γιος τους ή συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίες συγκρούσεις και πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Για το σκοπό αυτό, δήθεν για να καλυφθούν ιατρικά έξοδα οι επιτήδειοι ζητούν την καταβολή χρηματικού ποσού.

*Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση