ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Κλιμάκιο του γραφείου της Επ. Διοικήσεως εξέτασε το γηροκομείο στη Λεμεσό

Σχετικά με την υπόθεση για κακομεταχείριση ηλικιωμένων

Το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα διεξάγει έρευνα σχετικά με την υπόθεση που έγινε γνωστή χθες και αφορούσε κακομεταχείριση ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας της Λεμεσού. Με απόφαση της διεύθυνσης του Γηροκομείου όπως έγινε γνωστό, οι ηλικιωμένοι κουρεύτηκαν γουλί με σκοπό να αποφευχθούν οι ψείρες.

Η καταγγελία έφθασε στο Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αφού αξιολογήθηκε ως βάσιμη και πολύ σοβαρή στάλθηκε εντός της ημέρας στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως. Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Δήμος Αντωνίου ανέφερε ότι «οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν και αφού κρίθηκαν αξιόπιστες αποφασίστηκε να γίνει η σχετική καταγγελία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Κ" ήδη κλιμάκιο του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως έχει προχωρήσει στην έρευνά του, οπότε και αναμένεται να ενημερωθεί η Επίτροπος για τη συνέχεια.

Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν πως σειρά περιστατικών είχε λάβει χώρα το προηγούμενο διάστημα με σωρεία παραβάσεων, ενώ διαφαίνεται πως δεν εξαντλήθηκαν τα κρούσματα μόνο στο κούρεμα για να αποφευχθούν οι ψείρες, όπως ήταν η αιτιολογία. Το κλιμάκιο του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως πραγματοποίηση έρευνα και σε δεύτερο γηροκομείο του ίδιου ιδιοκτήτη καθώς υπήρχε καταγγελία για ξυλοδαρμό ηλικιωμένης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως εδώ και τρία χρόνια το Παρατηρητήριο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά την παραμέληση, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση των ηλικιωμένων. "Είναι καιρός το κράτος να αυξήσει τους ελέγχους σε όλα τα ιδρύματα της χώρας, ενισχύοντας τις υπηρεσίες ευημερίας με ανθρώπινο δυναμικό που η αποκλειστική του εργασία να είναι οι έλεγχοι των ιδρυμάτων αυτών και τίποτα άλλο. Να τους δώσει δε τέτοια εξουσία που να κάνει το έργο τους ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό και ιδρύματα που δεν τηρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις να κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που οι οικογένειες των ηλικιωμένων θα προχωρούσαν σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο, τελευταία στιγμή κυριαρχούσε ο φόβος για τυχόν καταγγελίες από ιδιοκτήτες του Γηροκομείου. Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τις οικογένειες όπως προχωρούν σε καταγγελίες με σκοπό να αποφευχθεί η κακοποίηση και η εκμετάλλευση των ηλικιωμένων.

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X