ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι τα χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κύπρο από Ισραήλ και Ιράν

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια»

24news team

Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την Μέση Ανατολή προκαλώντας έντονη ανησυχία παγκοσμίως. Η Κύπρος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στις γείτονες χώρες λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα ασφαλείας.

Η απόσταση που χωρίζει την Κύπρο με το Ισραήλ, σε ευθεία γραμμή πάντα, είναι 458,37 χιλιόμετρα ενώ από το Ιράν είναι 1.958,87 χιλιόμετρα.

Εξάλλου το Ισραήλ από το Ιράν απέχει 1.839,90 χιλιόμετρα.

*Απόσταση Κύπρου-Ισραήλ

*Απόσταση Κύπρος-Ιράν

*Απόσταση Ισραήλ-Ιραν

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια»

Η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια μετά την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, είπε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας βρίσκεται σε διαρκή σύνοδο, και αν υπάρξει τίποτε άλλο θα γίνουν ανακοινώσεις.

Ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος για την ασφάλεια στην Κύπρο, ο Εκπρόσωπος είπε «δεν έχουμε ενδείξεις εμείς που να προκαλούν ανησυχία», σημειώνοντας, ωστόσο, το θέμα της ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή της Κύπρου. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλειά μας».

Η θέση της Αστυνομίας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Υπό το φως των σοβαρών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, η Αστυνομία Κύπρου παρακολουθεί την κατάσταση και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, είπε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε η κρίση στην Μέση Ανατολή, λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας, τα οποία «φυσικά αξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται όποτε κριθεί αναγκαίο», λαμβάνοντας, όπως είπε, υπόψη και τις εξελίξεις.

Όπως είπε, αυξημένα μέτρα ασφάλειας λαμβάνονται σε διάφορους χώρους και εγκαταστάσεις, τα οποία κρίνονται ή και θεωρούνται ως υψηλού κινδύνου.

«Ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, λαμβάνονται και τα κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση